Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij zahvalio je tehnološkom milijarderu Elonu Musku što podupire Ukrajinu svojim satelitskim internetskim sustavom Starlink.

Sljedeći tjedan dobit ćemo još jednu seriju sustava Starlink za uništene gradove, napisao je u tvitu Zelenskij te zahvalio Musku "jer podržava Ukrajinu riječima i djelima".

Starlink terminali stigli u Ukrajinu Starlink terminali stigli u Ukrajinu: Elon Musk ispunio obećanje i poručio potpredsjedniku ukrajinske vlade - "Nema na čemu"

Sateliti Starlink Musk pomaže s internetom: Starlink aktiviran iznad Ukrajine

Ukrajinski čelnik rekao je da su razgovarali i o "mogućim svemirskim projektima. No o tome ću razgovarati kad završi rat", rekao je Zelenskij.

Starlink, sustav Muskove tvrtke SpaceX, pomoći će Ukrajincima da dobiju pristup internetu ako zakaže telekomunikacijska mreža ili bude uništena u borbama.

Satelitska internetska usluga uključuje prijenos internetskih podataka u svemir putem radijskih signala. Stanice na zemlji emitiraju signale do satelita u orbiti, koji prenose podatke nazad korisnicima na zemlji.

  Sateliti Starlink Elon Musk na meti zbog Starlinka, žele zabranu ruske propagande: ''Osim ako ne budemo na nišanu...''

Starlink upravlja s više od 2000 satelita i ima zemaljske stanice širom svijeta koje podržavaju internet.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju