Elon Musk na meti zbog Starlinka, žele zabranu ruske propagande

Ukrajina je dobila Starlink terminale od SpaceX-a, kako bi osigurali da ne dođe do prekida veze s internetom u toj zemlji. Elon Musk odbija blokirati rusku propagandu.

Zimo Zimo | 05.03.2022. / 10:30

Sateliti Starlink (Foto: SpaceX)

Nakon što je Ukrajina dobila Starlink terminale od SpaceX-a, oglasio se sam Elon Musk na svom Twitteru o zahtjevu stranih dužnosnika da blokira rusku propagandu. Odbio je.

''Starlinku su neke vlade (ne Ukrajine) rekle da blokira ruske izvore vijesti. Nećemo to učiniti osim ako ne budemo na nišanu. Žao mi je što sam apsolutist slobode govora'', kratko se oglasio Musk.

Podsjetimo, cilj je lansiranje desetaka tisuća satelita u nisku Zemljinu orbitu kako bi se osigurala pokrivenost širokopojasnom internetom svugdje na Zemlji.

Gužva u Zemljinoj orbiti - 4 Gužva u svemiru: Sateliti najbogatijeg čovjeka na svijetu zamalo izazvali sudar? Kina optužila SAD za veliku prijetnju

Slika nije dostupna Geomagnetska oluja uništila većinu satelita koje je SpaceX prošli tjedan lansirao u svemir

Do sada tvrtka ima gotovo 2000 aktivnih satelita u orbiti. Musk je u tweetu u veljači implicirao da SpaceX ima više od 250.000 korisničkih terminala u proizvodnji.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti