Umjesto cestama, superautomobili uskoro bi mogli juriti nebom?

Hoće li zaista ovakvi leteći superautomobili jurcati našim nebom za samo pet godina tek trebamo vidjeti.

Martina Čizmić | 06.08.2021. / 15:30

Superautomobili većini su ljudi nedostupni i predstavljaju predmet želja i obožavanja. Svojim naprednim dizajnom i superiornim mogućnostima, ovi automobili gotovo da nemaju prilike doći do izražaja na običnim cestama ili u prometnim čepovima u gradovima. 

No, to bi se uskoro moglo promijeniti. Ako je suditi prema nekim procjenama, već za pet godina superautomobili mogli bi dobiti krila i svoju brzinu i dizajn pokazivati (i dokazivati) na nebeskim autocestama. 

Američki startup Urban eVOLT razvija novi leteći električni automobil koji bi trebao imati sve karakteristike superautomobila, ali se kretati po nebu, umjesto po cesti. 

Koncept koji je nedavno predstavljen predviđa električno vozilo koje ima prostor za dva putnika i vozača (ili možda pilota). Uzlijeće i slijeće okomito, što ga čini savršenim za skučene gradove, a za upravljanje je odgovorno 16 električnih motora s elisom skrivenih u samom tijelu vozila. Kako su istaknuli njegovi autori, Leo Coupe trebao bi moći dosegnuti brzinu od 400 kilometara na sat i imati doseg od 480 kilometara. 

Hoće li zaista ovakvi leteći superautomobili jurcati našim nebom za samo pet godina tek trebamo vidjeti. No, s obzirom na to da sve više tvrtki razvija takva vozila, sa svim je danom, to sve izglednije. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti