UniBoard - sustav za planiranje, obavještavanje i automatsko evidentiranje pohađanja nastave

UniBoard je multifunkcionalan sustav za planiranje, obavještavanje i automatsko evidentiranje pohađanja nastave. Namijenjen je korisnicima u ulozi studenta, kao i profesora.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 25.05.2013. / 13:03

UniBoard - sustav za planiranje, obavještavanje i automatsko evidentiranje pohađanja nastave

UniBoard je multifunkcionalan sustav za planiranje, obavještavanje i automatsko evidentiranje pohađanja nastave. Namijenjen je korisnicima u ulozi studenta, kao i profesora. 

Trenutno prilagođen samo za studente Grafičkog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu. Sustav omogućuje automatsko evidentiranje prisustva, putem NFC tehnologije, te pregled istih putem kontrolne ploče dostupne na webu. Osim navedenog pružaju se ostale mogućnosti kao što su: primanje obavijesti s katedri, automatsko generirani raspored sati za svakog korisnika na osnovu svih upisanih kolegija, „oglasna ploča“ za multimedijsku međusobnu razmjenu podataka, galerija fotografija koje korisnici mogu razmijeniti, te unos vlastitih bilješki za određeni kolegij itd.

Naziv Uniboard dobiven je kombinacijom riječi „university“ i „board“ što bi u prijevodu značilo „Sveučilišna ploča“, te kao takav ima mogućnost primjene na razini sveučilišta. Također njegova primjena seže puno dalje od navedenog. Implementacija je moguća u bilo kojem sektoru gdje je bitna međusobna komunikacija, kao i evidentiranje prisustva. 

Svrha UniBoarda je modernizacija i unapređenje organizacije sveučilišta, a obuhvaća skup različitih tehnologija i platformi koje korisnicima omogućuju planiranje, obavještavanje i evidentiranje pohađanja nastave. 

"Klasičan sustav evidentiranja prisustva doveden je na višu razinu gdje su tako svi podaci zapisani u elektroničkom obliku, dostupni na brz i jednostavan  način na pregled i ispis u bilo kojem trenutku.", ističu pokretači ovog sustava.

Time je izražena višestruka ušteda vremena svih korisnika, budući da se takav zapis automatski sprema u bazu podataka na serveru s ograničenošću pristupa. Pitanje ekološke osviještenosti ovdje igra bitnu ulogu, koja se uvelike ispunjena s obzirom da za zapis podataka nije potreban klasičan medij – papir. Na osnovu istraživanja ciljane skupine, studenata, uviđene su određene mane trenutnog sustava. Naime, postojeći sustav takvim korisnicima ne nudi prikaz obavijesti i raznih drugih informacija na brz i jednostavan način u bilo kojem trenutku. 

To znači da takve informacije ne igraju nikakvu ulogu, odnosno njihova vrijednost je jednaka nuli, s obzirom da iste zauzimaju određeni prostor na taj način postaju smeće. Na osnovu navedenog razvijen je ovaj sustav koji korisnicima pruža potrebne informacije u bilo kojem trenutku, neovisno o lokaciji, te na taj način takve informacije obavljaju svoju zadaću – informiranje korisnika.

Kako to funkcionra možete pogledati u nastavku, a aplikaciju je trenutno dostupna za Android platformu, te je u planu izrada iOS, te Windows Phone verzije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti