United Grupa i operater Vivacom ponovno s najbržom mobilnom mrežom u Europi prema mjerenju Ookle

Priznanje je dobilo dodatnu važnost jer dolazi u uvjetima pandemije i izazovne 2020. godine kada su se korisnici posebno oslanjali na mobilne komunikacije.

Zimo Zimo | 10.02.2021. / 12:28

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Mobilna mreža bugarskog operatera Vivacom, koji je u sastavu United Grupe, ponovno je proglašena najbržom mrežom u Europi i to drugi put zaredom prema mjerenju tvrtke Ookla, svjetskog predvodnika u analizi mobilnih i broadband mreža te testiranju aplikacija i tehnologije.

Rezultati su utemeljeni na analizi više od 54 000 testova od približno 17 000 Vivacomovih korisnika, provedenih u Bugarskoj u drugoj polovici 2020. godine pomoću Ookla Speedtest aplikacije.

U sklopu United Grupe u Hrvatskoj posluje telekom operater Telemach Hrvatska te televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV kao i portal dnevnik.hr.

Vrlo smo ponosni na ovu nagradu. To je nezavisna procjena truda i rada uloženog u razvoj Vivacomove mobilne mreže. Priznanje je dobilo dodatnu važnost jer dolazi u uvjetima pandemije i izazovne 2020. godine kada su se korisnici posebno oslanjali na mobilne komunikacije, izjavio je Atanas Dobrev, izvršni direktor Vivacoma.

Uložili smo dodatne napore kako bi našim korisnicima ponudili visokokvalitetne usluge i više mogućnosti za komunikaciju, rad i zabavu tijekom tog teškog razdoblja. Nagrada je priznanje našim naporima i dokaz dobro obavljenog posla, istaknuo je Dobrev.

Ookla je još u rujnu 2020. također imenovala Vivacomovu mobilnu mrežu najbržom mobilnom mrežom u Europi za prvi i drugi kvartal 2020. godine.

Vivacom je u srpnju 2020. godine postao dio United Grupe, kompanije sa sjedištem u Nizozemskoj i vodećeg telekomunikacijskog i medijskog operatera u jugoistočnoj Europi. United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u jugoistočnoj Europi. Posluje u osam zemalja s približno 10 milijuna korisnika i 11 tisuća zaposlenih, prema podacima na kraju 2020. godine.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti