United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u jugoistočnoj Europi, objavila je danas da je postigla dogovor o preuzimanju najveće bugarske novinske kompanije Vestnik Telegraf EOOD od kompanije Intrust EAD.

U sklopu United Grupe, u Hrvatskoj posluje telekom operater Telemach Hrvatska te televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV kao i portal dnevnik.hr.

Sretni smo radi najave ovog sporazuma. Bugarska je atraktivno tržište za United Grupu i s Telegrafom upotpunjujemo svoj medijski portfelj u toj zemlji , dodavanjem tiskanog medija koji do sada nismo imali u vlasništvu, izjavila je Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe.

S Telegrafom kao dijelom naših aktivnosti, United Grupa će nuditi cijeli spektar medijskih usluga u Bugarskoj. U naše poslovanje dodajemo dio koji nedostaje kako bismo u Bugarskoj stvorili zaokruženu poslovnu cjelinu. Vidimo mogućnosti za daljnje poboljšanje svih Telegrafovih izdanja i tranziciju poslovanja na digital radi daljnjeg jačanja našeg digitalnog portfelja u Bugarskoj, zaključila je Boklag.

Vestnik Telegraf EOOD upravlja s nekoliko brendova:
- Telegraf - najtiražniji dnevni list u zemlji
- Monitor – nacionalni politički i ekonomski dnevnik
- Match Telegraf - vodeće nacionalne sportske dnevne novine
- Politika - politički i ekonomski tjednik
- Europost - tjednik na engleskom jeziku
- Borba - regionalne dnevne novine iz regije Veliko Tarnovo.

Telegraf, Monitor, Politika, Europost i Borba također nude digitalne sadržaje na svojim web portalima.

Očekuje se da će transakcija biti završena tijekom prvog tromjesečja 2021. godine, nakon uobičajenih regulatornih odobrenja.

United Grupa ušla je na bugarsko tržište 2019. godine, pobjedom na natječaju za kupnju VIVACOM-a, vodećeg telekomunikacijskog operatora u Bugarskoj. Zatim je u siječnju 2021. uslijedila akvizicija Nova Broadcasting Grupe, najveće bugarske medijske kompanije s nekoliko platformi.

Djelujući u telekomunikacijskom i medijskom sektoru, platforma United Grupe objedinjuje vodeće operatore i najbolje proizvođače sadržaja u jugoistočnoj Europi.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju