Najveće glazbeno udruženje Universal Music grupa, inače u vlasništvu francuskog medijskog konglomerata Vivendija, podnijela je sudsku tužbu protiv streaming servisa Groovesharka optužujući ga za ilegalno dodavanje 100.000 pjesama.

Grooveshark, glazbeni streaming servis koji je nedavno redizajnirao svoju stranicu mogao bi se naći na sudu ili pred gašenjem svog servisa ukoliko Universal Music grupa dokaže da je na servisu ilegalno dodano 100.000 pjesama.

Universal Music traži odštetu od 150.000 dolara po jednoj pjesmu što bi značilo da bi Grooveshark, ukoliko izgubi na sudu, trebao isplatiti Universal Musicu 15 milijardi dolara. U tužbi se tereti i samog direktora Groovesharka Samuela Tarantina da je osobno dodao najmanje 1.791 pjesmu.

Pošto Grooveshark sigurno nema 15 milijardi dolara da plati Universal Musicu, velika je vjerojatnost da će streaming servis biti prisiljen na potpuno gašenje.

Naime, ovo nije prvi problem u kojim se Grooveshark našao pa je tako ranije ovegodine podnijeta tužba protiv ovog servisa od strane danskih vlasnika prava na pjesme, a Google je povukao njihovu aplikaciju sa svog Android Marketa radi zabrinutosti oko autorskih prava.

Paul Geller, viši predsjednik Groovesharka istaknuo je za Cnet kako kompanija nije vidjela nikakve pritužbe te kako ne žele komentirati dok ih ne vide. Očito je kako je Spotify izgubio jednog konkurenta.

Via Time

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju