Upoznajte trenutno najmanji telefon na svijetu

Mnoge će razočarati činjenica da ovim telefonom neće moći slikati selfije.

Monika Nožić Monika Nožinić | 28.12.2017. / 15:07

Foto: Kickstarter

Većina kompanija koje proizvode mobilne telefone danas pokušavaju napraviti uređaje sa što većim ekranima, ali jedna kompanija odlučila je krenuti drugim koracima i napraviti najmanji telefon na svijetu.

Britanska kompanija Zanco tvrdi da je njihov model tiny t1 najmanji telefon dosad.

Zanco je težak samo 13 grama, ima mali zaslon i malu klasičnu alfanumeričku tipkovnicu. Minijaturni uređaj dimenzija 4,82 cm x 2,03 cm x 1,27 cm korisnicima omogućuje telefoniranje i slanje poruka, ali ništa više od toga.

Foto: Kickstarter

Međutim, iako se ovaj telefon još uvijek nije našao u prodaji, britanske vlasti oštro su kritizirale kompaniju Zanco jer tvrdi da se minijaturni telefoni vrlo lako mogu unijeti u zatvor, budući da se ne vide na skeneru.

Ponosni smo što svijetu možemo predstaviti najmanji telefon. Toliko ja tanak da nećete vjerovati da je pravi, napisala je kompanija Zanco na Kickstarteru.

Foto: Kickstarter

Kompanija tvrdi da je njihov telefon idealan za sportaše i sve one koji se rekreativno bave sportom i raznim drugim aktivnostima jer može stati u bilo koji džep.

Telefon radi na 2G mreži i ima bateriju koja traje tri dana. Najmanji telefon na svijetu omogućit će 180 minuta razgovora prije nego što mu se baterija isprazni.

Očekuje se da će se T1 u prodaji naći u svibnju sljedeće godine i da će mu cijena biti oko 50 dolara (oko 325 kuna). Više informacija o najmanjem telefonu na svijetu možete naći na Kickstarteru.

Pogledajte videozapis:

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti