Upoznajte Vphone S8, najmanji pametni telefon na svijetu

I dok je trend imati što veći ekran, što bolju rezoluciju i što više mjesta za tipkanje, neke tvrtke razmišljaju totalno suprotno.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 20.10.2016. / 18:54

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Vjerojatno vam ni na kraj pameti nije bila ideja da pametni telefon možda treba biti malen, kao što su nekad bile Nokije, a i davno je bio trend imati što manji telefon. Danas dok mobiteli nadmašuju karakteristikama i neka osobna računala, neke kompanije misle da nam treba što manji pametni telefon — pa su izradili jedan upravo takav.

Naziva Vphone S8, ovaj pametni telefon ima zaslon 2.5D dimenzije od svega 1.54 inča, uz zaobljeno staklo. Iako ovaj uređaj više podsjeća na pametni sat bez remena, S8 zamišljen je da se koristi upravo kao telefon. Osim ekrana od 1.54 inča, ovaj gadget im i 128MB interne memorije, te 64MB RAM-a, što nije baš usporedivo s trenutno aktualnim pametnim telefonima na tržištu. Uređaj podržava jednu SIM karticu, te dolazi s baterijom od 380mAh.

Možda ovaj uređaj ne izgleda kao nešto što bi koristili na dnevnoj bazi, no ako uzmemo u obzir da je jednostavan za nositi, da može poslužiti obavljanju poziva i pisanju SMS-a, zapravo ideja niti nije tako loša.

Cijena je za sada nepoznata, no ne vjerujem da će ovaj uređaj koštati više od 50-ak dolara. Dakle, evo nešto drugačije nešto što bi moglo biti interesantno, a opet vrlo korisno. Nešto više o ovom uređaju možete pronaći na ovom linku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti