Upozorenje policiji: Ne tvitajte pijani, goli i dok jedete krafne!

Izašao je novi pravilnik o ponašanju britanske policije na društvenim mrežama te im je savjetovano da ne sramote sebe i policiju objavljivanjem fotografija na kojima su goli, pijani i na kojima jedu krafne

Zimo Zimo Hrvoje Jurman | 20.08.2014. / 09:40

Upozorenje policiji: Ne tvitajte pijani, goli i dok jedete krafne!

Policajci u Velikoj Britaniji dobili su novi pravilnik o ponašanju na društvenim mrežama u kojima ih se upozorava što ne smiju raditi i objavljivati na Twitteru i Facebooku. Policijske postaje diljem Velike Britanije odavno koriste društvene mreže i na njima objavljuju potjernice za traženim kriminalcima, kao i druge važne obavijesti za građane. No, policija ima veliki problem s privatnim računima policajaca na društvenim mrežama te bi oni trebali usvojiti određene norme ponašanja i kada nisu na dužnosti jer, npr. objavljujući fotografije na kojima su pijani ne sramote samo sebe, već i cijelu policiju.

Pravilnikom se tako upozorava sve policijske službenike da na svojim privatnim profilima ne objavljuju fotografije na kojima piju alkohol, fotografije na kojima su goli, a novinari The Telegrapha napominju kako su posebno upozoreni da bi mogli biti izloženi ismijavanju ako na Twitteru objavljuju fotografije keksa i krafni. No, s ovim pravilima policija ne žele samo spriječiti ismijavanje svojih službenika, već žele spriječiti i potencijalne probleme koje bi mogli imati s kriminalcima. Naime, i kriminalci pretražuju internetske stranice i društvene mreže tražeći osobne informacije o policijskim službenicima koje bi mogli iskoristiti protiv njih. Oni ih također mogu ismijavati, ali postoji mogućnost da ih, na temelju informacija i fotografija kojih se dokopaju s mreže zlostavljaju, ucjenjuju ili čak prijete njihovim obiteljima. Zbog toga im se preporučuje da uklone sve osobne detalje s interneta poput adrese i telefonskog broja te da od Googlea zatraže da uklone fotografije njihovih kuća, automobila i slično.

U ovom se pravilniku, među inim, savjetuje i kako se obračunati s internetskim trolovima koji obasipaju društvene mreže i forume s vulgarnim i napadnim komentarima te je takve korisnike najbolje ignorirati. Posebno je zanimljiv dio koji se odnosi na prikrivene agente koje se upozorava da na svojim telefonima uvijek isključe lokacijske postavke kako ne bi otkrili gdje se nalaze i na taj način razotkrili tajne operacije.

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti