Uredite slike sa besplatnim online alatima

Photoshop je odličan program za obradu fotografija. To mu ne možemo osporiti. Za profesionalce koji ga svakodnevno koriste poput dizajnera i fotografa on je nezamjenjiv.

Zimo Zimo Zimo | 18.11.2011. / 17:57

Uredite slike sa besplatnim online alatima

Post je originalno objavljen na Oblak znanjastranici koja se bavi računalnim stvarima, a koje zanimaju jednog osnovnog i naprednog korisnika računala.

Photoshop je odličan program za obradu fotografija. To mu ne možemo osporiti. Za profesionalce koji ga svakodnevno koriste poput dizajnera i fotografa on je nezamjenjiv.

No ukoliko vam treba program s kojim ćete izrezati fotografiju, nadopisati tekst, staviti okvir ili pak ukloniti crvene oči s fotografije onda Photoshop i nije za vas. Što će vam svi ti brojni alati ako ih ne koristite?

Za vas koji nemate prevelike zahtjeve za obradom fotografija imamo odlično rješenje. To su online programi za uređivanje slika., lako su dostupni jer im možete pristupiti s bilo kojeg računala i bilo koje lokacije te su besplatni za korištenje.

Ti programi nude pregršt alata za uređivanje fotografija kojima mogu konkurirati puno većim i razvikanijim programima. Kod online programa za uređivanje slika ne morate brinuti hoće li vaše računalo izdržati instalaciju i korištenje velikog programa kao što je Photoshop.

Registracijom na online stranicama za uređivanje slika kreirate vlastiti račun gdje možete direktno pohraniti vaše slike nakon obrade te uštediti memoriju. Ovdje vam ukratko predstavljamo nekoliko online programa za uređivanje slika koji će vjerujemo, ispuniti sve vaše zahtjeve za obradom fotografija.


Pixlr


Pixlr je jedan od najboljih online programa za uređivanje slika. Program se učitava brzo i izgledom nalikuje Photoshopu, a korisnicima omogučuje jednostavno uređivanje slika. Ne trebate se ni registrirati da bi isprobali kako radi, pa tko možete učitati fotografiju sa svog računala ili kopirajte URL link s interneta i krenite u obradu.

Pixlr daje mnogo mogućnosti, od onih jednostavnijih poput promjene svjetlosti, kontrasta, uklanjanja crvenih očiju pa sve do zahtjevnijih obrada fotografija koristeći Layers. Uređivanje slika pomoću slojeva jedna je od naprednijih opcija te ga podržavaju samo bolji programi za obradu slika. Slojevi omogućuju miješanja identičnih ili različitih fotografija na mnogo načina.


Sumo Paint


Sumo Paint je online program za uređivanje slika koji također izgledom podsjeća na Photoshop. Za ovaj program nije potrebna registracija (kao ni za ostale) ako ga želite za početak samo isprobati.

Posjeduje još veću paletu alata od gore spomenutog Pixlr-a te mnoštvo drugih opcija za uređivanje uključujući slojeve, gradijente, razne efekte, automatsko izjednačavanje boja i tonova te drugih alata. Također, kao i Pixlr podržava obradu fotografija u slojevima na koje je moguće primjeniti razne efekte što će zasigurno privući one zahtjevnije korisnike. Uz Pixlr-a zauzima jedno od vodećih mjesta među online programima za uređivanje slika.

Sumo Paint


Splashup


Splashup je također jedan od vrlo dobrih programa za uređivanje i upravljanje fotografijama. Sa svojim značajkama koje koriste početnici, ali i napredni korisnici, vrlo je jednostavan za korištenje i omogućuje uređivanje više slika odjednom.

Splashup radi u svim preglednicima, dobro se slaže s glavnim web stranicama za razmjenu fotografija, a ima i svoj vlastiti format datoteke tako da svoje radove možete u svakom dijelu obrade spremiti. Nudi također mnoštvo alata za uređivanje koji su dostupni besplatno, a daje vam i mogućnost da fotografije preuzmete direktno putem web kamere.

Splashup


Picnik


Picnik je brz i zabavan program koji je prije bio dostupan samo u sklopu Picase no nakon što ga je Google kupio može se naći i u online verziji. Jedan je od programa za obradu fotografija koji se često koristi radi svoje jednostavnosti korištenja i povezivanja sa Flickrom.

Picnik sadrži mnogo osnovnih alata, filtera i efekata za obradu fotografija, a za naprednije alate potrebno je kupiti premium verziju što je naravno jedan od nedostataka. Ono u čemu je Picnik daleko ispred konkurencije jest povezanost s velikim brojem online mreža gdje možete vrlo jednostavno razmjenjivati svoje fotografije.

Picnik


Photoshop Express


Adobe ima svoj besplatan online editor fotografija. Photoshop Express daje vam mogućnost upravljanja, uređivanja, pohranjivanja i dijeljenja fotografija online. Ima sve osnovne funkcije za obradu kao i neke naprednije (nema obradu pomoću slojeva) te se vrlo dobro slaže s mnogobrojnim stranicama za dijeljenje fotografija.

Nepostojanje layersa kao zaštitnog znaka Photoshopa je za zahtjevnije korisnike popriličan nedostatak. Na stranici možete pronaći tutorijale, inspiracije i mnoštvo toga zanimljivog. Također možete organizirati, kreirati slike, poslati ih e-mailom, pokazati ih drugima i pohraniti.

Photoshop Express


Post je originalno objavljen na Oblak znanjastranici koja se bavi računalnim stvarima, a koje zanimaju jednog osnovnog i naprednog korisnika računala.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti