Uskoro biste mogli čavrljati s rezultatima pretraživanja zahvaljujući Bingovim botovima

Ugrađivanje botova u rezultate Bing tražilice zainimljiva su ideja kojom bi Microsoft mogao napokon konkurirati najvećem svjetskom pretraživaču, Googleu.

Martina Čizmić | 20.05.2017. / 15:22

I Bing je počeo primjenjivati

Microsoft testira alat koji bi omogućio instalaciju chatbotova direktno u rezultate njegove tražilice Bing.

Na nedavno održanoj konferenciji Microsoft Build 2017. najavili su da se okreću nečemu što zovu "razgovornom umjetnom inteligencijom".

Microsoft Bot Framework alat trebao bi korisnicima pomoći da na što prirodniji način komuniciraju s tehnologijom.

Alat je developerima dan na testiranje prošle godine i do sad ga je preuzelo više do 130 tisuća developera diljem svijeta.

Chatbotovi, odnosno automatizirani odgovori na pitanja korisnika, samo su nastavak Microsoftovog razvoja umjetne inteligencije koji je započeo s Tayem, eksperimentalnim Twitter botom, a požnjeo uspjeh Cortanom, digitalnom asistenticom.

Tijekom demo prezentacije, bot je na traženje “Monsoon Restaurant Seattle” izbacio i dodatne informacije o restoranu u Seattleu kao što su meni, parkiranje, rezervacije i načini plaćanja.

Zanimljivo je kako se cijeli razgovor s botom obavlja putem Skypea te je tako moguće čak prebaciti razgovor iz preglednika u Skype, ako korisniku tako bolje odgovara.

Ugrađivanje botova u rezultate Bing tražilice zainimljiva su ideja kojom bi Microsoft mogao napokon konkurirati najvećem svjetskom pretraživaču, Googleu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti