Kaže se da slika vrijedi više od tisuću riječi, no ponekad nas neka slika ili video jednostavno mogu ostaviti - bez riječi. Upravo bismo to mogli reći za videozapis koji je jučer Mark Zuckerberg objavio na Instagramu, a koji su prenijeli brojni portali, kao i korisnici na društvenim mrežama.

“Ovaj video jednostavno morate vidjeti”, “Ovo je materijal za meme”, samo su neki od komentara na Zuckerbergovu objavu tog videa. Na njemu prvi čovjek Facebooka i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu surfa jezerom na električnoj dasci noseći američku zastavu uz zvukove pjesme "Take Me Home, Country Roads" Johna Denvera, a u komentaru ispod objave svima je čestitao 4. srpnja.

Mark Zuckerberg, Facebook (Foto: AFP) Zuckerberg ima razloga za slavlje: Tržišna vrijednost Facebooka premašila bilijun dolara

Jučer je bio američki praznik Dan nezavisnosti, kojim se slavi donošenje Deklaracije o neovisnosti iz 1776. godine, a koji brojni Amerikanci provode na obiteljskim okupljanjima, putovanjima ili različitim proslavama. Zuckerberg ga je odlučio proslaviti na svoj način, a na mreži možemo pronaći različite komentare njegova surfanja, pri čemu je malo njih pozitivnih.

Dok je za neke taj video “uvrnut” i “uznemirujući”, mnogi su Zuckerberga napali kako maše zastavom države koju pokušava uništiti, neki su ga usporedili s robotom, dok je jedan korisnik predložio da ga se blokira na Instagramu na mjesec dana.

Dio medija podsjeća kako Zuckerberg zaista ima mnogo razloga za slavlje i mahanje američkom zastavom jer je nedavno odbijena antitrustovska tužba protiv njegove kompanije koju su pokrenuli Federalna trgovinska komisija i državni odvjetnici američkih saveznih država. Nakon odbijanja tužbe skočila je cijena dionice Facebooka, a tržišna vrijednost kompanije prvi je put premašila bilijun dolara.

Slika nije dostupna Poznati su detalji o Facebookovom satu, stiže sljedeće godine i bit će drugačiji od ostalih pametnih satova

Jasno, to je utjecalo i na Zuckerbergovo osobno bogatstvo, koje sada iznosi gotovo 130 milijardi dolara. Nije loše za jednog 37-godišnjaka.

Izvor: Cnet

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju