"Uznemirujući video": Svi mediji i društvene mreže govore o načinu na koji je Zuckerberg proslavio Dan nezavisnosti

Mediji podsjećaju na to da nakon odbacivanje tužbe protiv njegove kompanije, nakon čega je tržišna vrijednost Facebooka premašila bilijun dolara, Zuckerberg ima pravo na slavlje.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.07.2021. / 08:56

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kaže se da slika vrijedi više od tisuću riječi, no ponekad nas neka slika ili video jednostavno mogu ostaviti - bez riječi. Upravo bismo to mogli reći za videozapis koji je jučer Mark Zuckerberg objavio na Instagramu, a koji su prenijeli brojni portali, kao i korisnici na društvenim mrežama.

“Ovaj video jednostavno morate vidjeti”, “Ovo je materijal za meme”, samo su neki od komentara na Zuckerbergovu objavu tog videa. Na njemu prvi čovjek Facebooka i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu surfa jezerom na električnoj dasci noseći američku zastavu uz zvukove pjesme "Take Me Home, Country Roads" Johna Denvera, a u komentaru ispod objave svima je čestitao 4. srpnja.

Mark Zuckerberg, Facebook (Foto: AFP) Zuckerberg ima razloga za slavlje: Tržišna vrijednost Facebooka premašila bilijun dolara

Jučer je bio američki praznik Dan nezavisnosti, kojim se slavi donošenje Deklaracije o neovisnosti iz 1776. godine, a koji brojni Amerikanci provode na obiteljskim okupljanjima, putovanjima ili različitim proslavama. Zuckerberg ga je odlučio proslaviti na svoj način, a na mreži možemo pronaći različite komentare njegova surfanja, pri čemu je malo njih pozitivnih.

Dok je za neke taj video “uvrnut” i “uznemirujući”, mnogi su Zuckerberga napali kako maše zastavom države koju pokušava uništiti, neki su ga usporedili s robotom, dok je jedan korisnik predložio da ga se blokira na Instagramu na mjesec dana.

Dio medija podsjeća kako Zuckerberg zaista ima mnogo razloga za slavlje i mahanje američkom zastavom jer je nedavno odbijena antitrustovska tužba protiv njegove kompanije koju su pokrenuli Federalna trgovinska komisija i državni odvjetnici američkih saveznih država. Nakon odbijanja tužbe skočila je cijena dionice Facebooka, a tržišna vrijednost kompanije prvi je put premašila bilijun dolara.

Slika nije dostupna Poznati su detalji o Facebookovom satu, stiže sljedeće godine i bit će drugačiji od ostalih pametnih satova

Jasno, to je utjecalo i na Zuckerbergovo osobno bogatstvo, koje sada iznosi gotovo 130 milijardi dolara. Nije loše za jednog 37-godišnjaka.

Izvor: Cnet

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti