Varaždin uskoro dobiva prekrasan kompleks Tehnološki Park II

Lagodan život, dobar standard i relativno brza administracija, riječima je kojim se ukratko može opisati poslovni život u gradu udaljenom samo 70-ak kilometara sjeverno od glavnog grada Zagreba.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 02.02.2015. / 08:03

Varaždin uskoro dobiva prekrasan kompleks Tehnološki Park II

Lagodan život, dobar standard i relativno brza administracija, riječima je kojim se ukratko može opisati poslovni život u gradu udaljenom samo 70-ak kilometara sjeverno od glavnog grada Zagreba.

Varaždin, često proglašavan gradom kulture, polako postaje i važna poslovna destinacija, zahvaljujući sve većem broju uspješnih tvrtki koje proizlaze iz ovog grada sa svega 50.000 stanovnika.

Varaždin je i poznat kao studentski grad, zahvaljujući sve kvalitetnijim fakultetima poput Sveučilišta Sjever, te Fakulteta organizacije i informatike. 

Kako bi studenti krenuli u poslovne vode, trenutno im je na raspolaganju Tehnološki Park I, koji se nalazi nedaleko od stadiona Varteks, a prema svemu sudeći, Varaždin bi uskoro mogao dobiti i nastavak priče zvan Tehnološki Park II. Direktor projekta Andrija Petrović istaknuo je kako je TP II ekstenzija TPV I, te će najvjerojatnije ostati kao prostor za predinkubaciju i obrazovne sadržaje, no uglavnom u istoj funkciji.

Što Tehnološki Park II znači za grad, Petrović ističe: “TPV I godišnje znači oko 100 milijuna kuna prihoda svih stanara. TPV II je veći 6 puta, pa tako očekujemo obrt kapitala godišnje u punom pogonu preko pola milijarde kuna i preko 1000 zaposlenih.”

Novi kompleks koji možete vidjeti u slikama ispod, moći će ugostiti preko 250 tvrtki, ako se sudi prema sadašnjim prosjecima. Kako bi se ostvarila cjelovita priča, trenutno se provodi projekt "„Izrada projektne dokumentacije za Tehnološki park Varaždin (TPV-CKOIE). “Riječ je o jednoj od aktivnosti projekta „Izrada projektne dokumentacije za Tehnološki park Varaždin (TPV-CKOIE)“ sufinanciranog od strane Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj - Operativni program Regionalna konkurentnost te državnog proračuna, točnije kroz Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u ukupnom iznosu od 15.442.127,28 kn. Ukupna vrijednost projekta iznosi 15.678.729,68 kn.

 

Pretpostavlja se da bi projekt sa izgradnjom mogao započeti već krajem sljedeće godine, no najveći rizici leže u lokalnoj upravi, dodaje Petrović, za koje kaže kako do sada nisu učinili ništa. “Bale smeća i dalje su još uvijek na istom mjestu.”

Jednom kada se lokalna situacija riješi, Tehnološki Park II bit će ujedno i najmoderniji poslovni kompleks u sjeverozapadnoj Hrvatskoj pa i šire.

 

Varaždin uskoro dobiva prekrasan kompleks Tehnološki Park II Varaždin uskoro dobiva prekrasan kompleks Tehnološki Park II Varaždin uskoro dobiva prekrasan kompleks Tehnološki Park II Varaždin uskoro dobiva prekrasan kompleks Tehnološki Park II Varaždin uskoro dobiva prekrasan kompleks Tehnološki Park II Varaždin uskoro dobiva prekrasan kompleks Tehnološki Park II

Varaždin uskoro dobiva prekrasan kompleks Tehnološki Park II

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti