U vrijeme dok se režu svi živi troškovi, osim onih “nebitnih”, varaždinski gradski vijećnik, poduzetnik te bivši kandidat za gradonačelnika Grada Varaždina osvrnuo se na trošak jedne najobičnije sjednice na koju se potroši 9.000 kuna samo na papir.

“Za svaku sjednicu Gradskog vijeća ispisuje se velika količina materijala što uzrokuje i veliku količinu potrošenog papira. Priprema sjednice Gradskog vijeća uključuje pripremu materijala, sortiranje i distribuciju. Logičan je zaključak da je potrošnja papira ovdje jedan bitan segment. Naravno, moramo uzeti u obzir i trošak logistike koja stoji iza cijelog procesa” – prenosi eVarazdin.hr.

“Neke od dokumenata dobivamo i putem elektroničke pošte što znači da praktički tri puta dobivamo iste dokumente. Našalit ću se i reći da možemo birati želimo li raditi kao da smo u 19. stoljeću ili ćemo se odlučiti na upotrebu tehnologije 21. stoljeća – poručio je Avar varaždinskim gradskim vijećnicima.” — dodaje Avar koji ima rješenje i to vrlo jednostavno.

“Predložio sam da svi vijećnici, koji imaju mogućnost, koriste tablet računalo ili prijenosno računalo. Za vijećnike koji nemaju tu mogućnost, predložio sam da se nabave tablet računala koja će koristiti dok obavljaju funkciju vijećnika. Ukoliko ga oštete ili unište, snosili bi ukupan trošak popravka ili kupovinu novog. Osobno smatram da funkcija vijećnika, koja je prije svega časna funkcija, traži poznavanje raznih područja društvenog života, a pod time podrazumijevam i osnovno znanje u korištenju modernih tehnologija “

Iako će neka starija gospoda u Gradskom vijeću, koja više valjda ni ne znaju što rade tamo, imati problema s tabletima, Avarov prijedlog je itekako zanimljiv i očito korak prema naprijed, naravno ako se realizira.

Sve u svemu konačno se neki mlađi vijećnici bore za uvođenje novih tehnologija koji ne samo da će olakšati praćenje sjednica već će i smanjiti nekima “nebitne” troškove. 

“Našalit ću se i reći da možemo birati želimo li raditi kao da smo u 19. stoljeću ili ćemo se odlučiti na upotrebu tehnologije 21. stoljeća – poručio je Avar varaždinskim gradskim vijećnicima.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju