Velik interes za besplatne radionice na WordCamp Zagreb

WordCamp Zagreb ove će godine tijekom glavnog dana okupiti više od 300 hobista, blogera, web-profesionalaca, developera, dizajnera...

Martina Čizmić | 29.08.2017. / 19:37

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

WordCamp Zagreb, najveće godišnje okupljanje zajednice WordPress u Hrvatskoj, održat će se od 1. do 3. rujna u Zagrebu.

Nakon dva izuzetno uspješna godišnja izdanja hrvatskog WordCampa – WordCampa Rijeka 2015. i WordCampa Split 2016. – koja su zajedno okupila više od 500 sudionika čiji su profesionalni život ili hobi vezani uz WordPress, organizatori vjeruju da će prvi zagrebački WordCamp biti dosad najveće pojedinačno događanje u Hrvatskoj vezano uz WordPress.

To potvrđuje i više od 300 sudionika koji su se dosad registrirali za WordCamp Zagreb te izuzetno velik interes za besplatnim radionicama koje se također održavaju u sklopu WordCampa. Značajan broj sudionika te velik broj predavača ponovno na WordCamp dolazi iz inozemstva.

Središnji konferencijski dan, 2. rujna, bit će obilježen predavanjima vrhunskih domaćih i međunarodnih predavača, od kojih su mnogi na WordCampovim događanjima u drugim zemljama proglašeni najboljim predavačima.

Fokus će biti na temama poput funkcionalnog, modernog web-dizajna, različitim načinima implementacije WordPressa za pojedine web-funkcionalnosti i novim rješenjima vezanim uz WordPress.

Prvi puta na WordCampu tijekom glavnog konferencijskog dana bit će organiziran i poseban program aktivnosti za djecu čiji roditelji sudjeluju na WordCampu. Posebnu cjelodnevnu, interaktivnu igraonicu kroz koju će djeca razvijati svoje grafomotoričke sposobnosti organizira udruga aRTiS INcludum (http://artisincludum.hr/).

Dan prije glavnog konferencijskog dana, 1. rujna, WordCamp Zagreb organizira niz radionica namijenjenih polaznicima različitih razina znanja – od onih koji WordPress koriste za objavljivanje vlastitih sadržaja i uređivanje web-stranica pa do programera i drugih stručnjaka u području web-developmenta.

Radionice su besplatne i otvorene za sve zainteresirane polaznike koji su se tijekom proteklih tjedana registrirali za sudjelovanje, a tematski su vezane uz sam WordPress, ali i uz ostala područja vezana uz prisutnost na webu, poput internetskog marketinga i analitike. Kao posebnu zanimljivost valja istaknuti da će biti održane i radionice o WordPressu za djecu, i to na hrvatskom i engleskom jeziku.

Treći dan WordCampa Zagreb, 3. rujna, također će već tradicionalno biti posvećen onima koji sudjeluju u razvoju samog WordPressa, njegovih modula ili lokalizaciji na hrvatski jezik. Contributor Day proteklih je godina okupio pedesetak sudionika iz cijele zemlje kojima je ovaj dodatni dan druženja prilika za dogovor i razmjenu konkretnih iskustava uživo.

Zajednica WordPress ključ je uspjeha ove open source platforme, a krovna okupljanja na razini gradova, odnosno u slučaju Hrvatske na nacionalnoj razini kroz ovogodišnji WordCamp Zagreb, središnja su mjesta druženja, razmjene iskustava, učenja i ostvarivanja novih kontakata.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti