Velika Britanija pokreće istragu protiv Facebooka zbog preuzimanja Giphyja

Ovo je već druga istraga vezana uz preuzimanje Giphyja u posljednjih tjedan dana. Isto je najavio i australski ured za tržišno natjecanje.

Martina Čizmić | 12.06.2020. / 16:37

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Britanski regulator pokrenuo je istragu zbog Facebookovog preuzimanja popularne baze GIF-ova, Giphy.

Kako su objavili iz britanskog tijela za nadzor nad tržištem i konkurencijom, istraga je pokrenuta ne bi li se utvrdilo je li Facebook preuzimanjem Giphyja, prekršio pravila tržišnog natjecanja na tržištu Velike Britanije.

Slika nije dostupna Facebook u šopingu: Za 400 milijuna kupili popularni Giphy

Ovo je već druga istraga vezana uz preuzimanje Giphyja u posljednjih tjedan dana. Isto je najavio i australski ured za tržišno natjecanje.

Iako su iz Facebooka službeno istaknuli kako su spremni podastrijeti sve dokaze regulatornim tijelima, kako bi im pokazali da je ova akvizicija pozitivna za potrošače, developere i tvorce medijskih sadržaja, neslužbene informacije govore da su, dok se istrage ne završe, odlučili pauzirati integraciju Giphyja u svoje proizvode.

Za sad nije poznato hoće li se britanskim i australskim istragama pridružiti i istraga američkih regulatornih tijela. Naime, američka Federalna trgovinska komisija već ima jednu aktivnu istragu protiv Facebooka oko njegovog monopolističkog položaja na tržištu.

 

Izvor: CNN

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti