Velika opasnost za sve koji pokušavaju varati u najpopularnijoj igri na svijetu

Često oni koji pokušavaju varati na Fortniteu (i drugi igrama naravno), sami završe kao žrtve prijevare i hakera.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.10.2018. / 08:34

Malware (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

O problemima koje mladi i njihovi roditelji imaju s Fortniteom već smo pisali, a stručnjaci za kibernetičku sigurnost sada upozoravaju na jedan novi i iznimno veliki problem. Naime, dio gamera svoju slavu u virtualnom svijetu želi postići na brži način, preskačući korake vježbanja i višednevnog igranja te pokušavaju pronaći načine na koji mogu prevariti sustav i druge igrače te se besplatno dokopati virtualne valute Fortnitea ili ostvariti druge prednosti u odnosu na druge igrače.

No, često oni koji pokušavaju varati na Fortniteu (i drugi igrama naravno), sami završe kao žrtve prijevare i hakera te iz sigurnosne kompanije Malwarebytes upozoravaju na brojne prijevare i opasnosti koje vrebaju na sve one koji na mreži pokušavaju pronaći načine za varanje na Fortnitetu. Tako su dostupni videozapisi na YouTubeu u kojima se nalaze linkovi na kojima se navodno mogu pronaći šifre za prijevare i besplatni V-Bucksi, no takvi linkovi najčešće vode na stranice s oglasima, ispunjavanju anketa i slično te u biti nemaju nikakvu veze s Fortniteom.

Ono na što posebno treba obratiti pažnju jest malware te su iz ove kompanije naišli na link za skidanje navodnog programa za varanje u Fortniteu, no taj je link sadržavao malware. Instalacijom na računalo malware pokušava ukrasti podatke s računala, pregledava povijest surfanja, traži podatke o bitcoin novčanicima i igranju na Steamu i te podatke šalje na server u Rusiju.

Ovo nije prvi puta da prevaranti i hakeri ciljaju na korisnike Fortnitea, a s obzirom na to koliko je ova igra popularna diljem svijeta, jasno je kako i u budućnosti možemo očekivati slične pokušaje prijevara i hakiranja.

Izvor: Fast Company
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti