Velika potražnja za novim Appleovim satom

'Naši podaci ukazuju na odlični prodaju Apple Watcha i čini se kako će to biti najpopularniji ovogodišnji božićni poklon', komentirao je Cook za Reuters

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.12.2016. / 09:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Analitička kompanija IDC nedavno je objavila informacije o prodaji pametnih satova u trećem kvartalu ove godine i ti su rezultati apsolutno porazni za Apple koji je, prema njihovim predviđanjima, prodao samo 1,1 milijun satova, što je pad veći od sedamdeset posto u odnosu na isto tromjesečno razdoblje iz prošle godine. No, treba napomenuti kako prva generacija Appleovog sata ionako nikoga nije oduševila, a i tijekom trećeg kvartala ljubitelji ove kompanije iščekivali su najavu nove generacije koju je Cook predstavio u rujnu. S obzirom kako su prve reakcije i recenzije Apple Watcha 2 bile iznimno pozitivne, bilo je za očekivati kako će potražnja za ovim gadgetom biti puno veća. U mailu novinarima Reutersa to je potvrdio izvršni direktor Applea Tim Cook koji je rekao kako su tijekom prvog blagdanskog tjedna (kada je u SAD-u Dan zahvalnosti) ostvarili rekordnu prodaju Apple Watcha, no iz ove kompanije i dalje ne žele objaviti informacije o broju prodanih primjeraka. Osim novog i nadograđenog modela, korisnike je privukao i poboljšani originalni model koji, osim boljeg hardvera, sada ima i pristupačniju cijenu pa se može nabaviti po cijeni od 269 dolara.

'Naši podaci ukazuju na odlični prodaju Apple Watcha i čini se kako će to biti najpopularniji ovogodišnji božićni poklon', komentirao je Cook za Reuters. Kako je riječ o tzv. blagdanskom kvartalu, jasno je kako će prodaja Appleovog sata biti velika, a za ovu kompaniju iznimno je bitno da se velika potražnja nastavi i sljedeće godine. U rujnu 2017. stiže iPhone 8 (dvije ili tri verzije) s kojim će Apple proslaviti deset godina od predstavljanja prvog modela te analitičari očekuju velika poboljšanja na telefonu koja bi ponovno mogla rezultirati rekordnom prodajom tako da je pred Appleom velika godina u kojoj bi mogli ostvariti veliku zaradu od prodaje telefona, ali i satova. 

Izvor: Reuters

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti