Veliki debakl: 'Ubojica iPhonea' pokazao se kao totalni promašaj!

Telefon kojeg su mnogi analitičari prozvali najopasnijim konkurentom Appleu i Samsungu, doživio je pravi debakl te nije prodan u više od 35 tisuća komada

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.08.2014. / 09:40

Veliki debakl: 'Ubojica iPhonea' pokazao se kao totalni promašaj!

Mjesecima prije nego je Jeff Bezos predstavio prvi Amazonov pametni telefon, internetom su kružile brojne glasine oko potencijalnih opcija ovog telefona, a neki su analitičari vjerovali kako bi ovaj uređaj mogao uvelike promijeniti tržište pametnih telefona. Tako su neke glasine govorile kako bi Fire telefon mogao biti besplatan ili jako jeftin, kako će imati revolucionarno 3D sučelje i slično, no kada ga je u drugoj polovici lipnja ove godine Amazon predstavio, ovaj telefon nije donio nikakve značajnije novitete – pri čemu je njegova cijena u SAD-u uz potpisivanje dvogodišnjeg ugovora jednaka kao i cijena novog iPhonea i Galaxyja S5.

Jedan od vlasnika ovog telefona, novinar ZDneta napisao je kako je mali broj ljudi napravio istu pogrešku kao i on te su kupili Fire Phone. Iako iz Amazona nikada ne objavljuju informacije o broju prodanih uređaja tako da službenih podataka o potražnji za Fire Phoneom nema, podaci koje su prikupile kompanije comScore i Chitka govore da Amazon nije prodao više od 35 tisuća svojih telefona. Koliko je ta brojka mala najbolje pokazuje usporedba s konkurentskim kompanijama i uređajima – Apple je samo tijekom prvog vikenda prodao 9 milijuna komada novih iPhonea, dok je Samsung mjesec dana od početka prodaje Galaxyja S5 prodao 11 milijuna komada.

Čak je i Nokia u posljednjem kvartalu prije Microsoftovog preuzimanja prodala oko osam milijuna svojih Lumia pametnih telefona, a s obzirom da su za Fire Phone neki analitičari govorili kao o 'ubojici iPhonea' koji će ugroziti dominaciju Applea i Samsunga, jasno je da je, barem za sada, riječ o velikom debaklu. 

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti