Veliki palac dolje: Ovo je najnepopularniji video na YouTubeu!

Videozapis koji je napravio i objavio YouTube s kojim su namjeravali proslaviti 2018. godinu pokazao se potpunim debaklom.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.12.2018. / 12:22

YouTube (Foto: YouTube) (Foto: Youtube)

Sve do ovog tjedna godinama je poziciju najnepopularnijeg videozapisa na YouTube, odnosno videa kojem je najviše korisnika (gotovo 10 milijuna) udijelilo "palac dolje", držao Justin Biber s pjesmom Baby iz 2010. godine. No prošlog tjedna objavljen je video koji dislajkove korisnika skuplja nevjerojatnom brzinom te je jučer i službeno postao najnepopularniji video na YouTubeu kojem je palac dolje pokazalo više od 11 milijuna ljudi.

Naročito je zanimljivo što je taj video napravio i objavio upravo – YouTube! Riječ je o videozapisu YouTube Rewind 2018: Everyone Controls Rewind u kojem je ta kompanija okupila neke od najpopularnijih kreatora na svojoj platformi i u 8-minutnoj priču prikazala neke od najznačajnijih događaja na YouTubeu.

Trenutačno taj video ima više od 126 milijuna pregleda, 2,2 milijuna lajkova i više 11 milijuna dislajkova, što dovoljno govori o tome kakve su reakcije većine korisnika – video se nalazi u prilogu i kada ga pogledate, nije teško zaključiti zašto su ga milijuni korisnika kritizirali.

Problem YouTubea, smatra jedan od poznatijih kreatora Marques Brownlee (koji se pojavljuje u ovom videu) jest što ovu videoplatformu kreatori, youtuberi i korisnici vide na jedan način, dok je YouTube vidi na potpuno drugačiji način.

Iz Googlea su priznali novinarima The Vergea da im "skidanje" Justina Bibera s prvog mjesta liste najnepopularnijih videa nije baš bio cilj.

Pokušaj prikaza magije YouTubea u jednom videu sličan je pokušaju hvatanja duha u boci, njihov je odgovor na kritike korisnike te su dodali da slušaju i cijene reakcije ljudi na ovaj njihov uradak.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti