Veliki povratak na društvene mreže: Trump pokreće vlastitu platformu koja bi mogla privući desetke milijuna korisnika

Trumpov savjetnik i glasnogovornik otkrio je planove bivšeg predsjednika SAD-a koji trenutačno radi na vlastitoj platformi, odnosno društvenu mrežu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.03.2021. / 08:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Donald Trump često je bio kritiziran zbog svojih objava na društvenim mrežama, a kap koja je prelila čašu bila je invazija njegovih pristaša na Kapitol, nakon čega je dobio crveni karton od Twittera i Facebooka, što je označilo kraj njegovim aktivnostima na popularnim platformama na kojima su ga pratili deseci milijuna korisnika. No bivši predsjednik SAD-a ne želi čekati da mu se Zuckerberg ili Jack Dorsey smiluju i dopuste mu povratak na mreže na kojima će morati igrati po njihovim pravilima. Umjesto toga, Trump će pokrenuti vlastitu platformu, odnosno vlastitu društvenu mrežu na kojoj će moći objavljivati što god želi, bez straha od posljedica.

Slika nije dostupna Twitter neće dopustiti povratak Donaldu Trumpu čak i ako se ponovno kandidira za Bijelu kuću

Takva mreža privući će desetke milijuna novih korisnika, a možemo je očekivati kroz dva do tri mjeseca, najavio je u razgovoru za američke medije Trumpov glasnogovornik i dugogodišnji savjetnik Jason Miller. Ta nova platforma bit će velika. U potpunosti će redefinirati igru, naglasio je Miller. Podsjetimo, nakon što su Trump, ali i neki njegovi pristalice dobili palac dolje na popularnim društvenim mrežama, porasla je popularnost platformi poput Parlera i Gaba, dok je poznati Trumpov pristaša Mike Lindell najavio vlastitu novu društvenu mrežu Vocl.

S obzirom na to koliko Donald Trump ima obožavatelja u SAD-u, ali i globalno, nije teško zaključiti kako bi neka nova platforma koju on pokrene zaista mogla u kratko vrijeme privući veliki broj korisnika. Ipak, puno toga još ne znamo Trumpovoj mreži - hoće li biti poput Twittera i omogućiti objave kraćih poruka, kakva će biti pravila korištenja i odnos prema govoru mržnje te, naravno, kakva će biti njena sigurnost.

Slika nije dostupna Najavljena nova društvena mreža koja će biti kombinacija Twittera i YouTubea

U posljednjih nekoliko mjeseci brojni ultradesničari i konzervativci u potpunosti su napustili poznate mreže poput Twittera i Facebooka te i dalje traže svoje mjesto u virtualnom prostoru na kojem će moći objavljivati što god žele bez straha od blokiranja ili izbacivanja s tih mreža. Dio njih, dakle, prebacio se na Gab i Parler, no nije teško zaključiti da bi se većina njih, ako Trump zaista predstavi vlastitu društvenu mrežu, bez razmišljanja odmah prebacila na nju.

Izvor: Fox News

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti