Veritas počeo poslovati kao neovisna tvrtka

Od početka veljače Veritas Technologies na globalnoj razini posluje kao neovisna tvrtka

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.02.2016. / 12:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tvrtka Veritas Technologies od početka veljače posluje kao neovisna tvrtka. Pod vodstvom njezinog novog direktora, Billa Colemana, Veritas će se posvetiti rješavanju poteškoća s kojima se susreću tvrtke koje su pod sve većom navalom velike količine podataka koju prikupljaju i čuvaju. Veritas poslovnim korisnicima nudi softver i usluge koje oni mogu koristiti kako bi prikupili, zaštitili, analizirali i optimizirali svoje podatke, a sve s ciljem da donose promišljene poslovne odluke, bolje upravljaju rizicima i smanje rast troškova zbog pohranjivanja velike količine podataka. Veritas se danas nalazi u jedinstvenom položaju budući da već štiti 86 posto tvrtki iz popisa Fortune 500 pa tako ovu vidljivost može koristiti da bi ostvario bolje poslovne rezultate.

'U eri 'oblaka' mnoge organizacije nemaju vlastiti podatkovni centar, a mnoge možda uopće nisu niti vlasnici aplikacija koje koriste. Osim vašeg tima, najvažnije što u 21. stoljeću imate vaši su podaci', izjavio je Bill Coleman, izvršni direktor Veritasa. 'Nalazimo se u jedinstvenom položaju kao tvrtka koja štiti informacije u poslovnim sustavima širom svijeta i čast mi je što sam dio porodice Veritasa te što mogu služiti našim korisnicima i partnerima', naglasio je Coleman povodom početka poslovanja Veritasa kao samostalne tvrtke.

Veritas je u odličnoj poziciji iz koje može nastaviti s inovacijama te ponuditi nova rješenja za upravljanje podacima. Područja na kojima tvrtka nudi svoje proizvode pokazat će do kraja 2018. godine tržišni potencijal u vrijednosti od 24 milijarde dolara. Radi se o tržišnim segmentima koji uključuju sigurnosnu pohranu i povrat podataka, integrirane uređaje, dostupnost podataka i rješenja za arhiviranje, što su sve područja gdje se Veritas trenutačno nalazi na prvoj ili drugoj poziciji na tržištu.


Više od jednog desetljeća Veritas je priznat kao vodeća tvrtka u Gartnerovom 'magičnom kvadrantu' kako u području sustava za izradu sigurnosnih kopija podataka u velikim tvrtkama, tako i u području arhiviranja podataka. Sada će, uz podršku novog vlasnika, The Carlyle Group, tvrtka moći brže ponuditi svoja rješenja ovom tržištu koje izuzetno brzo raste.

'Voditelji IT odjela danas se i dalje suočavaju sa sve manjim budžetima, dok istovremeno i tvrtke i pojedinačni korisnici nastavljaju stvarati sve više i više podataka. Uspješni IT odjeli moraju se fokusirati ne samo na to da identificiraju jednostavna i troškovno učinkovita rješenja koja će primijeniti u procesu upravljanja informacijama, već moraju iznaći način da ove podatke koriste kako bi njihova tvrtka ostvarila konkurentske prednosti', naglasila je Laura DuBois, potpredsjednica za tržište pohranjivanja podataka u korporativnom segmentu, servere i infrastrukturu u IDC-u. 'Kao već uspostavljena tvrtka u području upravljanja podacima, i kao tvrtka kojoj se vjeruje, upravo Veritas nudi kritična rješenja koja korisnicima mogu pomoći da steknu tu kompetitivnu prednost', kaže DuBois.

Novi čelni tim Veritasa može se pohvaliti velikim iskustvom u ovoj industriji te dosadašnjim poduzetničkim uspjesima. Dio tima rukovoditelja čine novi predsjednik upravnog odbora, Bill Krause, dugogodišnji predsjednik i izvršni direktor 3Coma, te David Scott, bivši predsjednik i izvršni direktor tvrtke 3Par, a donedavno i viši potpredsjednik i glavni direktor poslovanja u području pohrane podataka u HP-u.

Bill Coleman, izvršni direktor Veritasa, u svojoj je karijeri uspostavio nekoliko inovativnih tehnoloških tvrtki, uključujući Cassatt i BEA Systems, gdje je također bio izvršni direktor. Pod njegovim je vodstvom BEA Systems postao softverska tvrtka koja je najbrže dostigla milijardu dolara prihoda – a to je i rekord koji se održao do današnjih dana.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti