Veselje za gamere: Procurili podaci o Asusovoj konkurenciji Steam Decku, poznata cijena najjačeg modela

Asus ima spremnog aduta s kojim će cijenom konkurirati Steam Decku.

Branimir Vorša | 27.04.2023. / 10:37

Asus ROG Ally
Asus ROG Ally (Foto: @_snoopytech_/Platforma X)

Asusov ROG Ally vrhunsko je prijenosno gaming-računalo koje će navodno koštati 700 dolara. Riječ je o modelu s AMD Z1 Extreme čipom, 16 GB RAM-a i 512 GB SSD memorije za pohranu podataka. Asusovo ručno računalo od 512 GB košta samo 51 dolar više od ekvivalentnog modela Steam Decka.

Portal The Verge do navedenih podataka došao je preko pouzdanog pratitelja gadgeta Rolaanda Quandta i ranijeg curenja podataka korisnika Twittera SnoopyTecha. Prema otkrivenim podacima, malo je prostora za nepoznanice o ROG Allyju jer ga čak i broj proizvoda identificira ga kao model Z1 Extreme s 512 GB prostora za pohranu. Navedeni portal ističe da imaju i dugačak popis marketinških tvrdnji koje također izgledaju legitimno.

Prilično sam siguran da je to prava stvar, piše novinaar The Verga Sean Hollister te dodaje kako će javnost sve sa sigurnošću ipak doznati uskoro, 11. svibnja.

Ako Z1 Extreme počinje s cijenom od 700 dolara, pitanje je koliko će koštati regularna verzija Z1. Osnovna verzija Steam Decka košta 400 dolara pa se može očekivati da će se verzija Z1 smjestiti između 400 i 700 dolara. Iz Asusa su za navedeni portal potvrdili da će obje verzije biti puštene u prodaju istovremeno.

ROG Ally širok je 11,02 inča, visok 4,37 inča, ima debljinu od 0,83 inča i težak je 608 grama, prema procurjelim podacima. Nadogradiv je s M.2 2230 SSD čvrstim diskom s jednim vijkom za pohranu podataka, ima IPS zaslon zaštićen Gorilla Glass DXC staklom te ima i brzo vrijeme punjenja, gdje za punjenje od 0 do 50 posto baterije potrebno samo 30 minuta koristeći priloženi USB-C punjač od 65 vata.

Steam Deck se pak sporo puni, iako iz Valvea kažu da na taj način čuvaju dugovječnost uređaja.

Ipak, preostala su još dva bitna pitanja o ROG Allyju, a ta su zapremina baterije i softver koji će pogoniti taj uređaj.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti