Viber uvodi značajku koja će dodatno zaštiti korisnike od hakera

Dvostupanjska autentifikacija ublažiti će brige naših korisnika o njihovoj sigurnosti i uvjeriti ne samo potrošače nego i tvrtke kako Viber pruža najnoviju tehnologiju kako bi osigurao sigurnost svoje platforme, ističu iz Vibera.

Martina Čizmić | 21.04.2022. / 16:05

Viber (Foto: Viber)

Viber je najavio uvođenje nove sigurnosne značajke – dvostupanjske autentifikacije - koja bi korisnicima trebala omogućiti provjeru autentičnosti svojih računa pomoću PIN koda i emaila.

Kako ističu iz Vibera, poruke na njihovoj platformi već su obostrano šifrirane, onemogućavajući trećim stranama pristup podacima, a značajka nestajanja poruka omogućuje korisnicima daljnju kontrolu nad time tko vidi njihove poruke. 

Korisnici koji odluče omogućiti značajku dvostupanjske autentifikacije trebat će odabrati šesteroznamenkasti PIN broj te potvrditi svoju email adresu. Kako bi se prijavili na Viber na mobilnom uređaju ili desktopu, korisnici će morati potvrditi račun upisom svog PIN koda. U slučaju da zaborave PIN, koristiti će se prethodno definirani email kako bi se korisniku pomoglo da ponovno pristupi svom računu. Pored toga, PIN kod će onemogućiti mogućnost deaktivacije računa pomoću Vibera na desktopu. Svatko tko pokuša deaktivirati Viber račun putem desktopa morat će koristiti PIN kod.

Slika nije dostupna Čak 88 posto korisnika iz Hrvatske digitalnu privatnost smatra iznimno važnom

Viberova nova značajka, ističu, omogućuje korisnicima provedbu dodatnih sigurnosnih mjera kako bi osigurali privatnost svojih računa. Dvostupanjska autentifikacija štiti od hakera koji otimaju korisničke račune kako bi slali neželjene poruke ili pristupili privatnim podacima. Smanjivanjem broja neprovjerenih računa unutar platforme ne samo da će se smanjiti broj neželjenih poruka na platformi, već će također kreirati učinkovitija i stabilnija aplikacija za komunikaciju korisnika s voljenim osobama diljem svijeta, ističu iz Vibera te najavljuju uvođenje biometrijske autentifikacije u budućnosti.

Privatnost Viberovih korisnika uvijek nam je na prvom mjestu, što god radili. Posvećeni smo tome da naša aplikacija bude sigurna i obostrano šifrirana, a ova nova značajka je korak dalje, izjavio je Amir Ish-Shalom, Chief Information Officer Rakuten Vibera. Dvostupanjska autentifikacija ublažiti će brige naših korisnika o njihovoj sigurnosti i uvjeriti ne samo potrošače nego i tvrtke kako Viber pruža najnoviju tehnologiju kako bi osigurao sigurnost svoje platforme.

Viberova značajka dvostupanjske potvrde biti će pokrenuta u odabranim europskim državama, prije nego što se uvede na globalnoj razini.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti