VIDEO Što sve nismo vidjeli na predstavljanju robotaksija? Rimac odlučio pokazati širu sliku

U videu se osvrnuo i na neka pitanja koja su se pojavila tijekom prezentacije, a na koja tada nisu dani odgovori.

Martina Čizmić | 01.07.2024. / 11:00

Mate Rimac (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

 Predstavljanje robotaksija u Kampusu Rimac podiglo je mnogo prašine. S jedne strane prikazano je vozilo koje izgleda zaista impresivno, no s druge strane pojavilo se pitanje koliko je Rimac odnosno Verne zapravo odmaknuo s razvojem robotaksija i kakve su šanse da takva vozila zaista krenu s vožnjom u Zagrebu već 2026. godine. 

Predstavljanje Vernovih robotaksija u Rimčevom kampusu - 4 VELIKA FOTOGALERIJA i VIDEO Od predstavljanja "dnevne sobe na kotačima" do neugodnjaka: Rimčev kampus danas je bio u središtu pozornosti

Mate Rimac Pročitajte reakciju: Rimcu prekipjelo nakon bizarne prozivke da je Verne kopirao Tesline robotaksije, o kojima se još gotovo ništa i ne zna

Kako bi dao veću sliku onoga što su radili proteklih pet godina, kako se razvijalo samo vozilo, prikupljali podaci, zašto su odabrali klizna vrata i dvosjed umjesto klasičnog četverosjeda, Mate Rimac je na svom profilu objavio video u kojem pojašnjava cijelu genezu nastanka Verne robotaksija. 

Zanimljivo, u videu se osvrnuo i na neka pitanja koja su se pojavila tijekom prezentacije, a na koja tada nisu dani odgovori. 

Poput onoga, je li automobil koji je trebao izaći na pozornicu kad ga je Rimac pozvao, zaista autonoman. Odgovor pogledajte u videu. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti