Nakon što su nedavno objavili novu verziju za Android i Windows Phone platformu, kompanija je u Barceloni na MWC danas objavila i ažuriranu verziju svog servisa za iOS uređaje.

Vimeo se sa svojih početaka - koji sežu u 2004. godinu, nije previše mijenjao no očito su ih statistike natjerale da promijene mišljenje. Naime, iz kompanije ističu kako je u siječnju 2010. godine 7 posto korisnika posjećivalo stranicu s mobilnih uređaja, a taj broj je sada narastao na 15 posto što je razlog njihovog fokusa na mobilne uređaje.

'Sve što smo naučili tijekom stvaranja naše prijašnje aplikacije primijenili smo na obnovljenoj iOS aplikaciji koja ima poboljšan cjelokupni dizajn i upotrebljivost. Posebno smo zadovoljni odličnom korisničkom sučelju samog iPada, što su svi korisnici Vimea željno iščekivali.' - istaknuo je Joseph Schmitt, šef mobilnog razvoja u Vimeu.

Aplikacije omogućuje i pregledavanje videa za vrijeme dok se neki od videa gleda, što daje dodatni efekt u pronalaženju novih videa. Također, tu se nalazi i video uređivač, što je odlična stvar jer je sama aplikacija besplatna, a kada uređujete vaš video možete kupiti i licenciranu glazbu s Vimeo Music Storea.

Iako servis ne ističe svoje brojke, VentureBeat navodi kako Vimeo ima oko 8 milijuna registriranih korisnika. iOS aplikaciju možete besplatno preuzeti na App Storeu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju