Bez obzira na ogromnu popularnost, kvaliteta, odnosno bolje rečeno nekvaliteta video zapisa koji se mogu pregledavati na Vine servisu vjerojatno je bio jedan od najvećih minusa...

Srećom, sada je i to popravljeno, jer su uz dosadašnju rezoluciju od 420p uveli nativnu podršku za HD video u rezoluciji 720p. Zašto se ovoliko čekalo za implementaciju sustava koji će omogućiti bolju kvalitetu video zapisa, sada više i nije toliko bitno. Naravno, brojni korisnici Vine servisa za dijeljenje video zapisa su s odobravanjem dočekali ovaj "upgrade", iako će, ne sumnjamo, vrlo brzo krenuti pitanja kada će se i hoće li se uopće na Vineu moći uploadati i pregledavati video zapisi u punoj HD rezoluciji od 1080p. Pregledavanje video zapisa u 720p HD rezoluciji dostupno je odmah za korisnike Android i iOS aplikacije Vine, ali još uvijek nije moguće "podignuti" video zapise u spomenutoj rezoluciji.

Iz Vinea siu najavili kako će upload za korisnike iOS Appleovog mobilnog operativnog sustava biti omogućeno u "narednim danima", uz dodatak kako će i oni koji na svojim uređajima imaju Googleov mobilni OS Android tu mogućnost također dobiti "vrlo brzo", iako nije precizirano kada točno. Kako bi prezentirali razliku između dosadašnje rezolucije i nove, iz Vinea su objavili priloženu fotografiju, kao i video. U svakom slučaju, iako nikada neće biti izravni konkurenti YouTubeu ili Vimeu, svakako treba pozdraviti odluku Vinea da omoguće video zapise veće rezolucije i bolje kvalitete, što je zapravo u mnogim slučajevima najvažnije. U kompaniji vjeruju kako će ovim novitetom privući brojne nove korisnike. 

Izvor TNW

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju