Virgin Galactic još je jedan korak bliže početku potpuno novog iskustva za sve željene putovanja i avanture - svemirskom turizmu. Kompanija je jučer predstavila letjelicu treće generacije nazvanu VSS Imagine čije će testiranje početi ove godine, a već rade na razvoju još jednog modela nazvanog VSS Inspire. U odnosu na drugu generaciju njihovih letjelica, VSS Imagine donosi još bolji i atraktivniji dizajn, bolju termalnu zaštitu te modularni pristup s kojim će postaviti osnovu za dizajn i proizvodnju budućih letjelica s kojima će krenuti u osvajanje svemira.

VSS Imagine (Foto: Virgin Galactic)

Virgin Galactic supersonični zrakoplov - 3 Virgin Galactic predstavio koncept zrakoplova kojim bi od Londona do New Yorka putovali samo 90 minuta

Zahvaljujući novom dizajnu, kompanija će moći puno lakše implementirati novitete i poboljšanja, proizvodnja će biti brža i jeftinija, kao i održavanje. Također, s VSS-om Imagine i Inspire te kraćim vremenom održavanja, trebalo bi se smanjiti vrijeme između svemirskih letova, što je naročito bitno s obzirom na to da Virgin Galactic u budućnosti planira više od 400 letova godišnje. Izvršni direktor kompanije Michael Colglazier kaže da još nisu sigurni koliko će letjelica nove generacije izgraditi, no kako su planovi veliki i uključuju spomenutih više stotina letova, trebat će ih biti više.

Za sve one koji maštaju o letu u svemir u jednom od njihovih svemirskih brodova, Colglizer ima dobru vijest, a to je da će ponovno početi s prodajom karata za letove nakon uspješnih testiranja letova ovog ljeta.

Virgin Galactic SpaceShipTwo unutrašnjost - 7 Spektakularni prizori: Zavirite u putničku kabinu Virginova turističkog svemirskog broda

Virgin Galactic do sada je predstavio dva modela svojih letjelica - model VSS Enterprise koji je uništen tijekom leta 2014. te VSS Unity koji je do sada odradio dva testna leta, dok je novi testni let zakazan za svibanj ove godine. U razgovoru s medijima iz Virgin Galactica kažu da će iskustvo i znanje koje su stekli dosadašnjim testiranjem i razvojem Unityja, primijeniti na VSS Imagine, kao i sve buduće modele koje budu razvijali.

Izvor: Engadget
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju