Visa razvija rješenja za beskontaktno plaćanje u javnom prijevozu

14 tehnoloških tvrtki iz 10 zemalja proizvodi softver ili hardver potreban kako bi se putnicima diljem svijeta olakšalo korištenje javnog prijevoza.

Martina Čizmić | 07.03.2018. / 13:03

Beskontaktno plaćanje (Foto:VIsa) (Foto: VIsa)

Beskontaktno plaćanje karata u javnom prijevozu obično se temelji na kupovini elektroničkih kartica koje je, s vremena na vrijeme, potrebno nadopuniti dodatnim sredstvima koja se skidaju prilikom kupovine karata.

No Visa je razvila svoj program Visa Ready for Transit kojim omogućava tvrtkama za javni prijevoz da naplaćuju karte direktno s Visa kartice ili beskontaktno s pametnog uređaja.

Kako su istaknuli iz Vise, program je namijenjen tvrtkama čija tehnološka rješenja ubrzavaju uvođenje jednostavnog i efikasnog beskontaktnog plaćanja gradskog prijevoza te tako istovremeno promiču implementaciju beskontaktnog plaćanja javnog prijevoza na globalnoj razini.

 

Tranzitne tvrtke širom svijeta žele saznati kako nove inovacije u plaćanjima mogu poboljšati iskustva korisnika njihovih usluga, rekao je Jason Blackhurst, viši potpredsjednik odjela za inovacije i strateška partnerstva kompanije Visa. Od pokretanja programa Visa Ready for Transit započeli smo suradnju sa 16 vrhunskih tehnoloških partnera - od malih tehnoloških tvrtki do multinacionalnih organizacija. Svaki od tih partnera ima mogućnost proširiti Visa tehnologiju digitalnog plaćanja u tranzitnim tvrtkama širom svijeta.

Visa je u sklopu Visa Ready for Transit dogovorila suradnju s 14 novih tehnoloških tvrtki iz 10 zemalja koje proizvode softver ili hardver potreban kako bi se putnicima diljem svijeta olakšalo korištenje javnog prijevoza.

 

Visa Ready for Transit dio je programa Visa Ready koji pomaže u širenju i usvajanju novih tehnologija kako bi treće strane u procesu plaćanja u najkraćem roku dosegnule globalno prihvaćanje. Program omogućava razvojnim inženjerima da budu sigurni kako njihovo rješenje zadovoljava Visine sigurnosne standarde i specifikacije u nizu rješenja - od transporta do biometrije i Interneta stvari (IoT).

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti