Vlasnici VW-ovih električnih vozila moći će koristiti Tesline punionice

Vlasnici električnih automobila Volkswagen grupe u Sjevernoj Americi moći će koristiti Tesline punionice, objavio je njemački automobilski div, pridružujući se skupini autokompanija koje su već prihvatile standard punjenja američke tvrtke.

Hina | 30.06.2023. / 12:45

Volkswagen ID. AERO (Foto: Volkswagen)

Zadovoljni smo što će našim klijentima u Sjevernoj Americi biti dostupna šira infrastruktura za punjenje e-vozila, rekao je voditelj razvoja VW-a Michael Steiner u izjavi o pregovorima s Teslom.

Njemački proizvođač automobila također razgovara s tvrtkom Elona Muska o mogućnostima poboljšanja performansi Teslina sjevernoameričkog standarda priključaka za punjenje e-vozila (NACS) za potrebe vlasnika vozila VW grupe.

Slika nije dostupna Sve više Amerikanaca razmišlja o kupovini električnog automobila

Slika nije dostupna Brzo punjenje, veliki doseg i snaga: Ford ima “epske” planove za nasljednika svog električnog pickupa

VW se tako pridružio američkim automobilskim divovima General Motorsu i Fordu koji su već odlučili koristiti Teslinu tehnologiju punjenja. Stellantis najavljuje vlastitu tehnologiju u Europi, ali ne isključuje mogućnost upotrebe Tesline u Sjevernoj Americi.

Volkswagenova podružnica mreže punionica za e-vozila u SAD-u Electrify America omogućit će vozačima upotrebu Teslinih priključaka od 2025., ali će i dalje podupirati i konkurentski standard CCS (kombinirani sustav punjenja).

Electrify America navodi da nudi pristup oko 4.000 priključaka na više od 850 punionica.

Tesla je ipak daleko veći pružatelj usluga punjenja, prema istraživanju tržišta BloombergNEF-a, s oko 14.000 priključaka za punjenje e-vozila u Sjedinjenim Državama u 2022. godini. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti