"Vrlo uznemirujuće": Amazonova pametna zvona izazvala paniku u brojnim kućanstvima

Brojnim korisnicima Ringovog hardvera prije nekoliko dana zvonilo je zvono na ulaznim vratima, no nitko nije bio ispred, što je uplašilo djecu i starije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.10.2020. / 14:56

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kako izgleda kada pametna tehnologija nakratko “oglupi” možemo vidjeti na primjeru problema s pametnim zvonom Amazonove kompanije Ring. Osim što ima kameru putem koje na ekranu telefona i tableta možete vidjeti tko se nalazi ispred vrata, pametno zvono ima sigurnosne opcije poput detektora pokreta (kada se netko približi vratima odmah šalje obavijest vlasniku kuće) te korisnicima omogućuje nadzor prostora oko kuće i kada nisu doma.

Slika nije dostupna Horor u dječjoj sobi: Hakeri su preuzeli kontrolu nad sigurnosnom kamerom i plašili djecu

Prije nekoliko dana zabilježen je problem s Ringovim pametnim zvonima koji je u nekim kućanstvima izazvao strah i paniku. Zbog problema s infrastrukturom pametna zvona počela su sama zvoniti, bez da je itko došao pred vrata i pritisnuo zvono. Problemi su se u nekim slučajevima manifestirala kao uzastopna zvonjava, dok je dijelu korisnika Ringovo zvono zvonilo svakih desetak minuta.

Mnogi se nisu ugodno osjećali kada bi čuli zvono, a na ekranu telefona, odnosno ispred vrata ne bi ugledali nikoga. Jasno, jedna od pomisli bila im je mogućnost tehničkih poteškoća, no mnogi su priznali da je ta situacija za njih bila iznimno uznemirujuća, naročito za djecu koja su se uplašila konstantne zvonjave. Vrlo uznemirujuće za moju majku koja živi sama, komentirala je jedna korisnica na Twitteru.

Slika nije dostupna Amazon predstavio kućni dron: Dok vas nema doma, letjet će po kući, paziti jeste li ugasili peglu i zatvorili prozor

Osim pametnih zvona, Ring proizvodi i sigurnosne kamere za unutarnju i vanjsku uporabu, a nedavno su predstavili nove modele namijenjene sigurnosti automobila kao i sigurnosni kućni dron koji, dok vlasnici nisu kući, leti po prostorijama, pazi na sigurnost, ali može provjeriti i jesu li zatvoreni prozori, isključena pegla i slično.

Izvor: BBC
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti