WhatsApp testira opciju video poziva

Nekim korisnicima testne verzije WhatsAppa na Androidu kratko je vrijeme bila dostupna opcija video poziva te uskoro očekujemo i njeno službeno predstavljanje

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.05.2016. / 08:27

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je WhatsApp nedavno predstavio aplikaciju za osobna računala koja rade na Windowsima i Macove, ova kompanija sada priprema opciju koja će razveseliti stotine milijuna njihovih korisnika – video pozive. Iako još nema nikakvih službenih informacija iz kompanije, ova je opcija nekim korisnicima bila dostupna u posljednjoj beta verziji WhatsAppa za mobilne uređaje koje pokreće Android te je nakon nekog vremena onemogućena. Slično kao i prilikom testiranja glasovnih poziva, u WhatsAppu su se na početku odlučili omogućiti ovu opciju samo malom broju korisnika te bi ona u budućnosti trebala biti dostupna većem broju korisnika, a uskoro nadamo se i svim korisnicima ove aplikacije na svim platformama.

S obzirom na glasine koje mrežom kruže već neko vrijeme, opcija video poziva na WhatsAppu nije nikakvu iznenađenje – još su se krajem prošle godine na internetu pojavili screenshotovi koji su otkrili opciju video poziva na WhatsAppu, a glasine o ovoj opciji objavljene su na mreži i prošlog mjeseca. S opcijom video poziva koju bi uskoro svima trebala biti dostupna, WhatsApp koji već ima više od milijardu aktivnih mjesečnih korisnika, postat će još veća prijetnja drugim servisima za razmjenu poruka poput Vibera, Skypea, Hangoutsa i drugih putem kojih je već moguće razgovarati putem videa. Pored navedenog, WhatsApp trenutno testira i slanje grupnih pozivnica za razgovore putem QR koda, a nedavno su predstavili i end-to-end enkripciju tako da poruke, videozapise i fotografije mogu pregledavati samo osobe kojima su poslane.  

Izvor: TechSpot

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti