Budimo realni - Metro filozofija na Windowsima 8 jednostavno ne funkcionira s tipkovnicom i mišem. Kao da ste prisiljeni pisati s lijevom rukom, a dešnjak ste. Srećom, mnoge kompanije među koje spada i Pokki odlučili su nam vratiti stari Start, a nakon posljednje nadogradnje spomenutog developera koji je cijeli koncept dodatno modernizarao, slobodno vam možemo preporučiti da si ovu aplikaciju stavite pod oznaku obvezne instalacije nakon nadogradnje svojeg OS-a na osmicu.

Jednom kada preuzmete i instalirate iznimno „laganu aplikaciju“, novi Start automatski se smješta tamo gdje je od početka trebao biti - u donjem lijevom uglu vašeg monitora. Iznimno je responzivan i funkcionalan, gdje bismo ponajviše istaknuli favorites sekciju u kojoj možete datoteke, mape, aplikacije i sve ostalo što imate instalirano na računalu poslagivati kao na kakvom smartphoneu. Za razliku od Microsoftove generalno nepotrebne „fullscreen eye-candy“ filozofije, ovdje ćete se ponovno osjećati kao kod kuće.

Nadalje, sam Start je iznimno prilagodljiv. Možete ga modificirati do krajnjih granica pa tako možete označiti da vam se računalo odmah boota na desktop, da vam se s lijeve strane više ne otvara traka sa otvorenim aplikacijama, a ako patite na vizualni identitet radne površine, na izbor imate light i dark inačice desktop Starta koje ne bi trebale pokvariti vaše umijeće ukrašavanja radne površine.

Kao šećer na kraju, tu su aplikacije iz Pokki Storea koje možete zalijepiti na taskbar, a među koje spadaju one prijeko potrebne stvari - gmail, facebook, youtube, twitter i da ne nabrajamo dalje. S najnovijom nadogradnjom ovog svojevrsnog 'moda' povećane su mogućnosti osobne prilagodbe, dodan je novi windows logo, a i sređen je search koji funkcionira jednako dobro kao i onaj od Microsofta. Ako uzmemo u obzir kako je ova aplikacija u potpunosti besplatna, nemate što previše razmišljati ukoliko vam „Metro“ nije legao.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju