Wing šire poslovanje: Uskoro će dronovi dostavljati i sladolede

Wingovi dronovi do sada su u Australiji izvršili više oko 200 tisuća dostava, a ovaj tjedan počinju i s dostavama u SAD-u.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.04.2022. / 09:54

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Velike tehnološke kompanije uvjerene su kako će se u budućnosti stvari koje naručujemo dostavljati zračnim putem, ali ne zrakoplovima, već dronovima. Za neke tvrtke, poput Amazona, pokazalo se kako je pokretanje takvog servisa u praksi puno kompliciranije i složenije u odnosu na teoriju, dok s druge strane Alphabetov odjel Wing već neko vrijeme uspješno testira svoje dostavne dronove.

Slika nije dostupna “One misle da je to Terminator”: Pogledajte video napada ptice na dostavni dron

Iako ta testiranja nisu prošla bez problema te su se na njihove bespilotne letjelice u Australiji okomile i vrane pa su morali privremeno prekinuti s testovima, korisnici su općenito jako zadovoljni s uslugom. S obzirom na to da su testiranja bila uspješna, a korisnici zadovoljni uslugom, iz Winga su najavili širenje na nova tržišta pa će ovog tjedna u širem području Dallasa lansirati uslugu dostave dronovima.

Za početak, Wingovi dronovi stanovnicima u Little Elmu i Friscu dostavljat će lijekove iz lanca ljekarni Walgreens. Dronovi će biti smješteni na parkiralištima pored ljekarni, a nakon svake narudžbe zaposlenici će stavljati naručene proizvode u dronove koji će poletjeti prema svom odredištu. Nakon Walgreensa, dostava bespilotnim letjelicama bit će dostupna u još nekim dijelovima Dallasa čijim će se stanovnicima dostavljati lijekovi za životinje, prva pomoć, ali i - sladoled.

Umjesto odlaska u trgovinu ili do najbliže škrinje, svi koji se žele rashladiti trebat će putem aplikacije naručiti sladoled i ubrzo nakon toga dron će im ga donijeti iz Blue Bell Creamerisa.

Slika nije dostupna Od narudžbe do dostave za manje od 3 minute: Googleov Wing najavio uzbudljive stvari za dostavu dronovima

Wing koristi dronove koje su sami razvili te mogu nositi pakete težine do 1,5 kg u krugu od 10 km. Sami dronovi su autonomni, no cijelo vrijeme ih prate zaposlenici Winga koji, u slučaju nepredviđenih situacija ili ako letjelica skrene s rute, mogu preuzeti kontrolu nad njima.

“Ovo je važan događaj za Wing i dostavu dronova u SAD-u”, komentirali su iz kompanije koja još 2019. počela s dostavama u Australiji i njihove su letjelice do sada izvršile više od 200 tisuća dostava.

Izvor: Cnet
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti