Najveća blogerska platforma WordPress, danas je zabilježila zapanjujuću brojku svojeg brojača koji je prošao brojku 30 milijuna downloada.

Iako brojka ne mjeri točan broj aktivnih WordPress blogova u svijetu, brojka od 30 milijuna izgleda impresivno. Naime u listopadu prošle godine ova brojka iznosila je 20 milijuna, što znači da je u samo 3 mjeseca čak 10 milijuna korisnika registriralo blog na WordPressu.

WordPress.com zabilježio je 23 milijarde pregleda stranica odnosno rast od čak 53% u odnosu na 2009. Također upload medijskog sadržaja udvostručio se pa tako sad iznosi 94.5 terbajta novih fotografija i videa, dok se broj novih postova povećao za 110% na 146 milijuna.

Ogroman rast zabilježili su i putem mobilnog bloginga koji bilježi rast korisnika za čak 700% odnosno 1.4 milijuna korisnika u 2010. godini.

Automattic, tvrtka koja stoji iza WordPressa te njezin osnivač Matt Mullenweg, objavili su službeni brojač na svojoj stranici kako bi mogli u realnom vremenu pogledati broj prijavljenih blogova diljem svijeta.

Jeste li vi jedan među registriranim korisnicima WordPressa u zadnje vrijeme?

Via [TNW], Photo [Flickr]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju