Xiaomi potvrdio svoje ambicije: Žele postati vodeći brand u području pametnog doma u Hrvatskoj

Najavili su dolazak novih proizvoda na hrvatsko tržište.

Martina Čizmić | 11.06.2022. / 12:10

Goran Mudrovčić (Foto: Xiaomi)

Koliko je Xiaomi popularan u Hrvatskoj možda najbolje pokazuje gužva koja se stvorila pred zagrebačkim Xiaomi Storeom u subotnje jutro. Trgovina koja je nekoliko tjedana bila zatvorena zbog preuređenja, posjetiteljima sad nudi više proizvoda i nešto drugačiji dizajn samog interijera. 

Otvaranjem redizajnirane trgovine Xiaomi Store u Zagrebu, u suradnji s ovlaštenim distribucijskim partnerom Bijelić Co, Xiaomi će dodatno povećati vidljivost svojih proizvoda i prisutnost u glavnom gradu Hrvatske. Već neko vrijeme Xiaomi je prvi smartphone brend u Hrvatskoj, a mi stalno tražimo način kako da naši proizvodi budu još bolji i pametniji, za sve naše fanove i kupce. Tijekom prošle godine svjedočili ste velikom broju vrlo uzbudljivih pametnih telefona koje smo predstavili na hrvatskom tržištu, ali i sve većem broju proizvoda iz Xiaomi ekosustava – naše briljantne ideje sa svim uređajima povezanim u naš AIoT sustav življe su no ikad – a sada imamo velike ambicije postati vodeći brend i u području pametnog doma i lifestyle proizvoda u Hrvatskoj, rekao je Goran Mudrovčić, generalni direktor Xiaomija za Sloveniju i Hrvatsku.

Danas smo našim fanovima i kupcima zaželjeli dobrodošlicu u novi i redizajniran Xiaomi Store – prvi te vrste u Hrvatskoj. Razvoj i rast Xiaomijeve maloprodajne mreže kroz Xiaomi Store temeljna je strategija Xiaomija. Na međunarodnim tržištima već je više od 1000 Xiaomi Store trgovina, a jačanje maloprodajne mreže u Hrvatskoj prati izvrsne prodajne rezultate koje Xiaomi kontinuirano ostvaruje na hrvatskom tržištu. No, trgovine Xiaomi Store nisu samo prodajni kanal, one su i izložbeni prostor za sve naše fanove, kupce i partnere. Želimo da naši korisnici imaju priliku iskusiti najnovije Xiaomi inovacije, rekao je Andrzej Gladki, zamjenik generalnog direktora Xiaomija za regiju Sjeveroistočne Europe i dodao: Naša je misija pružiti inovacije svima i svim našim korisnicima u svijetu omogućiti da uživaju u boljem životu uz Xiaomi proizvode. Naš portfelj proizvoda u stalnom je porastu, a glavni razlog za to su - upravo Xiaomi fanovi. Oni su fokus razvoja svakog našeg proizvoda i uvijek će ostati u njemu.

Hrvatsko tržište proteklih je godina itekako prepoznalo Xiaomi kao brend, a osim vodeće pozicije u prodaji pametnih telefona, Xiaomi zauzima sve značajnije mjesto i u potrošačkoj elektronici općenito. Ključnu ulogu u dominaciji na tržištu odigrale su upravo Xiaomi Store trgovine u četiri najveća hrvatska grada – Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Zadovoljstvo nam je da danas tvrtka Bijelić Co, zajedno sa Xiaomijem, redizajnom jedne od najposjećenijih Xiaomi Store trgovine u Hrvatskoj i regiji, otvara novo poglavlje u prezentaciji i isporuci pametnih telefona i potrošačke elektronike u segmentu pametnog doma i lifestylea, rekla je Ivana Bijelić, izvršna direktorica tvrtke Bijelić Co, ovlaštenog distribucijskog partnera Xiaomija.

Prvi posjetitelji imali su priliku nabaviti Xiaomijeve proizvode po povoljnijim cijenama i uz to osvojiti neku od Xiaomijevih nagrada. 

Podsjetimo, na hrvatskom tržištu ukupno je pet Xiaomi Store trgovina, od kojih su dvije smještene u Zagrebu, a po jedna u Splitu, Rijeci i Osijeku. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti