Kompanija Yahoo, koja i ne stoji baš čvrsto na zemlji barem što se financija tiče, danas je objavila tri značajnija proizvoda te se u potpunosti fokusira na mobilno tržište.

Iako im ne ide baš najbolje to ih ne sprječava da i dalje razvijaju novosti i bore se za svoj dio tržišta koji nije malen. Naime, danas je Yahoo objavio Livestand for iPad, aplikaciju koja je u principu direktna konkurencija Flipboardu, odnosno aplikacija koja nudi mogućnost pregledavanja sadržaja na tablet uređaju -- u ovom slučaju iPadu.

Dakle Livestand će učitavati multimedijski i tekstualni sadržaj sa magazina, digitalnih časopisa i ostalih drugih izvora koji su prilagođeni samom korisniku. Livestand stiže u lipnju sljedeće godine, istaknuli su iz Yahooa.

Od ostalih novosti tu su i Yahoo weather, odnosno vrlo jednostavna vremenska prognoza za Android, koja je dostupna na 35 različitih jezika, a koja osim same prognoze korisnicima omogućuje da 'vide' vrijeme u određenoj lokaciji putem Flickr fotografija.

IntoNow je aplikacija za iPad koju je Yahoo nedavno kupio, a koja omogućuje da uz nekoliko sekundi 'slušanja' utvrdite koju televizijsku emisiju gledate. Aplikacija je sada dostupna i za iPad pa tako možete uz učitavanje emisije pogledati vezane tweetove, hashtagove i ostali sadržaj.

I još jedna novost je Yahoo Mail za iPad koji je izrađen na HTML5 standardu, vrlo je jednostavnog i čistog dizajna, te omogućuje slanje, upravljanje i primanje mailova. Važno je spomenuti da pomoću Yahoo Maila za iPad možete pratiti sve top vijesti, vremensku prognozu te video na Yahoo i Flickr fotografije.

Moramo priznati da je lijepo vidjeti da je i Yahoo konačno objavio nešto značajno što bi moglo biti od velike koristi samim korisnicima. Koristite li vi koji od proizvoda Yahoo-a?

[gallery link='file' order='DESC' columns='4' orderby='title']

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju