YouTube dodao podršku za HDR video

YouTube je do sada prihvaćanjem video standarda budućnosti odradio odličan posao.

Monika Nožić Monika Nožinić | 08.11.2016. / 15:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

YouTube je objavio da je na svojoj platformi omogućio podršku za high dynamic range, odnosno HDR video. Treba istaknuti da HDR podrška neće biti od koristi onim korisnicima koji nemaju kompatibilan zaslon ili TV, a oni koji imaju ovakve uređaje mogu iskoristiti prednosti poboljšanog iskustva pregleda sadržaja koje HDR nudi.

HDR hardver prikazuje širi spektar boja, realističniji raspon crnih i bijelih te nijansi kada se reproducira kompatibilan sadržaj. Ovdje je apsolutno neophodan kompatibilan hardver jer se u suprotnom gube prednosti koje HDR donosi.

Treba imati na umu da nije sav video sadržaj koji postoji na YouTubeu kompatibilan sa HDR-om. Budući da je standard sada podržan od strane servisa, YouTube trenutno animira kreatore sadržaja da doprinesu s više HDR sadržaja.

YouTube je do sada prihvaćanjem video standarda budućnosti odradio odličan posao. Platforma već ima podršku za 4K video i video od 360 stupnjeva pa je dodavanje HDR podrške bio prirodan slijed događaja kako bi se osiguralo da YouTube ostane kompetitivan u odnosu na druge platforme.

Izvor: Ubergizmo

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti