YouTube krenuo s automatskim pretvaranjem 1080p videa u 3D

Prošle godine YouTube je pokrenuo beta verziju opcije koja je omogućavala autorima videa pretvaranje videa jednim klikom u 3D. Od tada, korisnici su konvertirali stotine tisuća videa, te se YouTube odlučio na sljedeći potez.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 06.04.2012. / 10:50

YouTube krenuo s automatskim pretvaranjem 1080p videa u 3D

Prošle godine YouTube je pokrenuo beta verziju opcije koja je omogućavala autorima videa pretvaranje videa jednim klikom u 3D.

Od tada, korisnici su konvertirali stotine tisuća videa, te se YouTube odlučio na sljedeći potez.

Na svom službenom blogu objavili su da od danas automatski pretvaraju kratke uratke 1080p kvalitete u 3D verziju.

Naravno 3D prikaz je opcionalan, te prikaz 3D verzije videa možete odabrati u postavkama kvalitete na YouTube playeru. Nakon toga izvadite svoje 3D naočale i možete gledati YouTube u dodatnoj dimenziji.

 

Kako pretvaranje u 3D radi na YouTubeu

 

Kako bi poboljšali dimenzionalnost u 3D prikazu, od rujna prošle godine u YouTubeu rade na stalnom poboljšanju temeljne tehnologije, koja sada koristi nekoliko tehnika:

  • Koristi se kombinacija video značajka kao što su boja, prostorni raspored i kretanje slike za procjenu dubine za svaki frame monoskopske video sekvence.
  • Korist se strojno učenje od sve večeg broja pravih 3D videa na YouTubeu, kako bi naučili značajke dubine videa, te ih primijenili u procjeni dubine.
  • Generirana karta dubine i izvorni monoskopski frame stvaraju 3D stereo par 'lijevo-desno', koji je stereo sustavu potreban da prikaže video kao 3D.

Ovaj video jedan je od favorita YouTube tima:

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti