Potvrđeno je kako je YouTube aplikacija za Android redizajnirana i predstaviti će se neke nove funkcionalnosti, a nakon toga će se novi, poboljšani izgled pojaviti i na ostalim platformama.

Ažuriranje za YouTube Android aplikaciju donosi novu, poboljšanu i „čišću“ navigaciju sa „slide-out“ konceptom. Omogućeno je i snimanje i reproduciranje panoramskih video materijala, tako da više neće biti presudno kako je vaš Android uređaj okrenut. No, vjerojatno je najzanimljivija nova mogućnost slika u slici (picture in picture) funkcionalnost.

Slično kao i s tehnologijom slike u slici koja je bila prisutna na televizorima, PiP na YouTube aplikaciji za Android omogućava da pregledavate dva video klipa simultano. Jednostavnim „povlačenjem“ videa koji gledate prema desnom donjem kutu ekrana, taj video će se smanjiti i nakon toga dobijate mogućnost da pokrenete novi video. Tu su i autogenerirane playliste, a ima tu još novih značajki, dok aplikaciju možete preuzeti ovdje. Redizajnirana i poboljšana aplikacija YouTube za iOS očekuje se uskoro. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju