O YouTubu ne treba puno pričati, svi znamo čemu služi i kako se koristiti njime, no jeste li znali da je ovaj servis star tek šest godina?

Bio je to svibanj 2005. godine kada su trojica mladića Chad Hurley, Steve Chen i Jawed Karim, inače bivši zaposlenici tvrtke PayPal, pokrenuli ovaj revolucionaran servis YouTube.

Priča s početka je pomalo smiješna, naime prema pričanju raznih medija ideja se razvila na večeri u privatnom stanu Chena, gdje su Chad i Chen razvili ideju YouTubea, no toj večeri nije bio nazočan treći član Karim.

YouTube je započeo kao kompanija potpomognuta financijskim sredstvima poslovnih anđela i ubrzo se razvila u velik posao. Samo godinu dana kasnije, odnosno u studenom 2006. Google je kupio YouTube za 1.65 milijardi, što uopće nije loše za tvrtku staru godinu dana.

Danas, na YouTube se uploada više od 48h videa svake minute, što je za 37 posto više u odnosu na proteklih 6mj., te 100 posto više nego prošle godine.

YouTube je definitivno promijenio mnogo toga, od načina kako konzumiramo i dijelimo video sadržaj, a postao je alat koji omogućuje mnogim današnjim glazbenicima, umjetnicima, inovatorima i ostalima da pronađu svoj put do slave.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju