YouTube Super Chat: Novi način podrške livestream komentara

Super Chat dizajniran je da približi tvorce sadržaja i konzumente.

Monika Nožić Monika Nožinić | 16.01.2017. / 14:54

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Google je objavio novu funkciju, pod nazivom "Super Chat" koja korisnicima omogućuje da ostave poruke na samom vrhu chatboxa, koje će se tamo zadržati do pet sati. Stvar je u tome da što više želite da se poruka zadrži u vrhu, više ćete morati i platiti.

Google je ranije istaknuo da je Super Chat dizajniran da dodatno približi fanove i tvorce sadržaja jedne drugima, a također je i odličan izvor zarade za stream (naravno ako korisnici iskoriste prednosti funkcije). Super Chat je zamjena za Fun Funding, koji je predstavljen 2014. godine, ali nije zaživio kako se očekivalo.

Google nije istaknuo kako će Super Chat komentari biti moderirani, kako bi se osigurala stabilnosti i odsustvo uvredljivog sadržaja. Maksimum od pet sati je dosta vremena ako se može potrošiti na poruku u vrhu, što potencijalno mogu zlorabiti spammeri, oglašivači i oni koji reklamiraju razne proizvode i usluge.

Super Chat je još uvijek u beta formi, a trenutno podržava samo selektirane kanale kao što su Alex Wassabi i iHasCupquake. Funkcija će javno biti dostupna od 31. siječnja.

Izvor: Neowin
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti