YouTube testira novi izgled i dizajn

Material Design transformaciju već su dobile mnoge Google aplikacije i ikone, a sad je na redu jedan od najznačajnijih Google servisa - YouTube.

Monika Nožić Monika Nožinić | 03.05.2016. / 14:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

YouTube, vodeća internet platforma za videozapise, ovih dana testira novi izgled web stranice koristeći Googleov "Material" dizajn.

"Material Design" do sada je bio zastupljen na korisničkim sučeljima i sustavima kao što je Android, a krasi ga više ikona, boja i fotografija, a manje teksta.

Novi izgled trenutno je dostupan samo web developerima, ali iz priloženih screenshotova, primjetne su značajne vizualne razlike koje daju naglasak bojama i ključnom sadržaju, a manje opisnim detaljima i podacima. Osim slojevitijeg dizajna, primjetno je da su profilne fotografije krugovi, umjesto dosadašnjih kvadrata, a gumb "Search" je sada centralni motiv YouTube stranice…

Od svog osnutka 2005. godine, YouTube je nekoliko puta mijenjao izgled svoje web stranice, no detaljni vizualni identitet u obliku YouTube loga ostao je isti i nakon 11 godina. Ipak, iako je logo postao i ostao jedan od najprepoznatljivijih brendova globalnog interneta, YouTube je 2012. godine odlučio odbaciti svog slogan - Broadcast Yourself.

Korisnik Reddita otkrio je kako omogućiti novi izgled YouTubea pa ako ste nestrpljivi i novi dizajn želite isprobati čim prije, donosimo vam kratke upute. Prije svega, potrebno je odjaviti se sa YouTubea ili koristiti anoniman način rada i slijediti ove korake:

1. utipkati https:www.youtube.com/?gl=US
2. otvoriti developer tools (ctrl + shift + i)
3. otići u "resources" tab i izbrisati VISITOR_INFO1_LIVE cookie iz YouTube domene
4. u konzoli definirati VISITOR_INFO1_LIVE, upisivavanjem naredbe: document.cookie="VISITOR_INFO1_LIVE=Qa1hUZu3gtk;path=/;domain=.youtube.com";
5. ponovo učitati stranicu

Izvor: TheNextWeb/Mashable

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti