Za ne povjerovati: Google traži novog direktora na LinkedInu?

Nakon što je "lažni" oglas otkriven i prijavljen LinkedInu, brzo je uklonjen, a pogreška popravljena.

Martina Čizmić | 29.07.2019. / 15:08

Sundar Pichai (Foto: AFP) (Foto: Afp)

LinkedIn se tijekom godina pozicionirao kao društvena mreža profesionalaca na kojoj se ne razmjenjuju fotografije smiješnih mačaka, već preporuke, zanimljivi linkovi i objavljuju oglasi za poslove.

Mnogi koji žele raditi u točno određenoj industriji ili čak tvrtki, pomno prate oglase za posao koji se objavljuju u ime te tvrtke na LinkedInu.

Tako su se brojni profesionalci koji žele raditi u Googleu iznenadili kad su prije nekoliko dana ugledali oglas za mjesto direktora Googlea. Uz to što je krajnje neobično direktora tako velike tvrtke tražiti na LinkedInu, gotovo je nevjerojatno zvučalo da Sundar Pichai odlazi s te pozicije.

 

 

Međutim, ne radi se o previranjima u Googleu, već o sigurnosnom propustu na LinkedInu. Točnije, bilo tko je mogao, bez ikakve provjere ili dozvole, objaviti oglas za posao u bilo kojoj tvrtki.

Nakon što je "lažni" oglas otkriven i prijavljen LinkedInu, brzo je uklonjen, a pogreška popravljena. Tako više neće biti moguće objavljivati oglas za posao u ime neke druge tvrtke, osim ako osoba koja objavljuje nije ovlaštena za to.

Uostalom, kako su istaknuli u LinkedInu, objavljivanje lažnih oglasa kršenje je Uvjeta korištenja LinkedIna i može rezultirati zabranom pristupa toj mreži. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti