Borba na tržištu igraćih konzola, na kojem Sony već godinama dominira, proširila se i na diskovni prostor koji pojedina konzola nudi, što je mnogima vrlo važno...

Zanimljivo, Microsoft je ovog puta krenuo prvi, jer je svoje novo izdanje Xbox One igraće konzole s diskom od 1TB predstavio uoči ovogodišnjeg E3 eventa, na kojem svi koji nešto znače u industriji igara predstavljaju svoje novitete, neovisno o tome radi li se o hardveru ili softveru. U "moru" novih igara i platformi za igranje, Sonyjev PlayStation 4 i Microsoftov Xbox One nekako ostaju "igrači" koje se najviše prati i čiji se potezi najviše analiziraju. O tome kako će se nove konzole s dvostruko više diskovnog prostora za pohranu prodavati, teško je reći, ali i u ovom segmentu Sony je, naravno, u skladu sa zahtjevima tržišta, bez obzira što je Microsoft prije njega predstavio novu konzolu.

Na službenom europskom blogu Sony korporacije objavljeno je kako 15. srpnja kreće prodaja nove PlayStation konzole s diskom od 1TB koja će se prodavati pod imenom "Ultimate Player Edition". Nova konzola će se prvo prodavati na području Europe i svih zemalja u kojima je PAL format standard. Naravno, očekuje se da će se nova konzola vrlo brzo naći i na ostalim svjetskim tržištima, a uz ovu objavu, Sony je najavio još poneku novost vezanu uz PS4. Model s diskom od 500 GB tako je, tvrde u Sonyju, 10% lakši i 8% produktivniji u smislu energetske učinkovitosti. U produkciju je puštena i nova PlayStation aplikacija za iOS i Android s novim značajkama, kao što su mogućnosti korištenja PSN kartica za poklone i promotivnih kodova, kao i mogućnost prikaza komentara iz igara na pametnim telefonima ili tabletima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju