Zaboravite PacMan: Atari lansira svoju kriptovalutu i kriptokasino

Zanimljivo je da je nakon objave o ulasku Atarija na tržište virtualnih valuta dionica te tvrtke zabilježila rast od gotovo 60 posto.

Martina Čizmić | 16.02.2018. / 08:35

Atari (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kriptovalute ili virtualne valute postaju sve privlačnije tvrtkama koje zapravo sa svijetom kriptovaluta i nemaju neke direktne veze. No, ideja o izdavanju virtualne valute ili tokena, čijom će prodajom prikupiti novac za daljnje širenje, ulaganje ili stvaranje nečeg novog, sve je primamljivija.

Tako je, posljednji u nizu, kriptovalutu odlučio izdati Atari, tvrtka poznata po igrama za konzole kao što su "Pac Man" i "Space Invaders". Kako je objavljeno prije nekoliko dana, Atari će ući u vlasničku strukturu tvrtke koja radi na razvoju platforme za digitalnu zabavu, a koja će biti temeljena na blockchainu.

Uz to, Atari će izdati svoju virtualnu valutu - Atari Token. Treba istaknuti kako je Atari već imao Atari Token, valutu kojom je bilo moguće kupovati unutar videoigara. Osim toga, najavili su i da će omogućiti klađenje s virtualnim valutama u svom online kasinu (kriptokasinu) te otkrili kako bi mogli izdati i drugu virtualnu valutu (Pong Token), koja bi služila za kockanje.

Blockchain tehnologija zauzet će veoma važno mjesto u našem okruženju i transformirati, ako ne i revolucionirati, trenutni ekonomski ekosustav, posebice u područjima industrije videoigara i transakcija online. Naš je cilj zauzeti stratešku poziciju kako bismo stvorili najbolju vrijednost i Atari brand, rekao je šef Atarija Frederic Chesnais.

Zanimljivo je da je nakon objave o ulasku Atarija na tržište virtualnih valuta, dionica te tvrtke zabilježila rast od gotovo 60 posto, što bi Atariju trebao biti jasan znak da su donijeli dobru odluku.

Slično se dogodilo i Kodaku prije nekoliko tjedana kad je najavio stvaranje platforme namijenjene fotografima na kojoj će moći trošiti Kodakovu virtualnu valutu.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti