Kriptovalute ili virtualne valute postaju sve privlačnije tvrtkama koje zapravo sa svijetom kriptovaluta i nemaju neke direktne veze. No, ideja o izdavanju virtualne valute ili tokena, čijom će prodajom prikupiti novac za daljnje širenje, ulaganje ili stvaranje nečeg novog, sve je primamljivija.

Tako je, posljednji u nizu, kriptovalutu odlučio izdati Atari, tvrtka poznata po igrama za konzole kao što su "Pac Man" i "Space Invaders". Kako je objavljeno prije nekoliko dana, Atari će ući u vlasničku strukturu tvrtke koja radi na razvoju platforme za digitalnu zabavu, a koja će biti temeljena na blockchainu.

Uz to, Atari će izdati svoju virtualnu valutu - Atari Token. Treba istaknuti kako je Atari već imao Atari Token, valutu kojom je bilo moguće kupovati unutar videoigara. Osim toga, najavili su i da će omogućiti klađenje s virtualnim valutama u svom online kasinu (kriptokasinu) te otkrili kako bi mogli izdati i drugu virtualnu valutu (Pong Token), koja bi služila za kockanje.

Blockchain tehnologija zauzet će veoma važno mjesto u našem okruženju i transformirati, ako ne i revolucionirati, trenutni ekonomski ekosustav, posebice u područjima industrije videoigara i transakcija online. Naš je cilj zauzeti stratešku poziciju kako bismo stvorili najbolju vrijednost i Atari brand, rekao je šef Atarija Frederic Chesnais.

Zanimljivo je da je nakon objave o ulasku Atarija na tržište virtualnih valuta, dionica te tvrtke zabilježila rast od gotovo 60 posto, što bi Atariju trebao biti jasan znak da su donijeli dobru odluku.

Slično se dogodilo i Kodaku prije nekoliko tjedana kad je najavio stvaranje platforme namijenjene fotografima na kojoj će moći trošiti Kodakovu virtualnu valutu.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju