Najpoznatija imena svjetskih i hrvatskih startup stručnjaka u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma sudjeluju na panel raspravama o globalnom širenju startupova i budućim tehnologijama, a ključne govore održat će Motti Peer, Roberto Kutić i Jeffrey Becker. U Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER-u) 17 timova kroz intenzivnu edukaciju i vodstvo vrhunskih mentora te poticajnu ZICER-ovu infrastrukturu dva mjeseca razvijali su svoje inovativne visokotehnološke ideje, a danas će pet najboljih Startup Factory timova osvojiti po 160.000 kn bespovratnih sredstava, a najbolji pitch Zagreb Connecta dodatnih 60.000 kn.

Zagreb Connect svečano je otvorila zamjenica gradonačelnika Zagreba dr. sc. Olivera Majić objasnivši kako je upravo Grad Zagreb osigurao potrebnu infrastrukturu i značajan dio financijskih sredstava.

Sretna sam što smo se okupili s raznih strana svijeta u ovako velikom broju – studenti, startup poduzetnici, gospodarstvenici, investitori, predstavnici institucija, eksperti iz raznih područja ovdje na Zagreb Connectu, na događaju koji već tradicionalno organiziramo početkom Adventa kako bi razmjenjivali iskustva, ideje i prakse iz područja startup poduzetništva i novih tehnologija. Poslovni rezultati uvijek dolaze kao kruna predanom radu i uloženom trudu. Cilj nam je zadržati naše mlade, obrazovane ljude ovdje u našoj zemlji, u našem Zagrebu. Kroz brojne proaktivne mjere koje u Zagrebu provodimo, bliže smo postavljenome cilju. Planovi Grada Zagreba za daljnji razvoj su brojni. Treću generaciju intenzivnog Startup Factory predakceleracijskog programa s današnjim danom privodimo kraju. Uskoro ćemo ih imati priliku upoznati, a najbolji od njih osvojit će potporu iz fonda od 860.000 kn, istaknula je Majić.

Frane Šesnić, direktor Zagrebačkog inovacijskog centra prisjetio se samih početaka Zagreb Connecta i predakceleracijskog programa Startup Factory.

Prije pet godina kada smo krenuli sa Zagreb Connectom, te dodatno kada smo prije tri godine pokrenuli naš Startup Factory predakceleracijski program, Zagreb smo označili kao važnu startup točku na karti Europe. Ustrajno dajemo sve od sebe kako bi programima i projektima koje provodimo pomogli startupovima u ostvarenju njihovih ciljeva. Ponosan sam na dosadašnje generacije Startup Factory programa. Ova nova generacija, koja će nam se danas predstaviti i boriti za bespovratna novčana sredstva od 860.000 kuna, budi velike nade. Napredak koji su postigli u proteklih osam tjedana, koliko je trajao njihovo sudjelovanje u našem predakceleracijskom programu – je ogroman. S nestrpljenjem iščekujemo njihov izlazak na pozornicu gdje će kroz pitch svima nama pokazati što su u ovom kratkom no intenzivnom razdoblju razvili, istaknuo je Šestan.

Startup Factory je prvi javno financirani predakceleracijski program na području Zagreba i šire koji su prije tri godine pokrenuli Grad Zagreb i ZICER s ciljem osnaživanja ekosustava za razvoj startup poduzetništva. Program pomaže startupovima u fazi razvoja inovativnih proizvoda te širenja poslovanja na postojeća i nova tržišta, pružajući intenzivnu edukacijsku, mentorsku, promocijsku, infrastrukturnu, a najboljim timovima i financijsku podršku. Zagreb Connect je konferencija čiji su ciljevi pružanje podrške mladim poduzetnicima u razvoju njihovih poslovnih ideja, daljnji razvoj zagrebačkog poduzetničkog ekosustava i stvaranje boljih uvjeta za startup tvrtke na području grada Zagreba i šire.

Peti po redu Zagreb Connect je najbolje organiziran do sada! Svake godine uvedemo nešto novo. U fokusu Zagreb Connecta 2018. su preseed investicije i ulaganja u ranim razvojnim fazama startupova, iskustva domaćih startupova koji su uspješno svoje proizvode plasirali na međunarodna tržišta i tehnologije budućnosti. Koncipirali smo ga na način da su svi startupovi koji se danas predstavljaju prošli Startup Factory - znači 8 intenzivnih modula gdje su mnogo toga naučili, a kruna toga je predstavljanje njihovog proizvoda danas i nagrada o kojoj će odlučivati međunarodni žiri. Veliki je to doprinos razvoju zagrebačke startup scene i to nam u konačnici i jest cilj u smislu organiziranja ove konferencije i svega onoga što radimo u Gradu Zagrebu, rekla je Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša.

Zagreb Connect završit će dodjelom nagrada čiji novčani fond iznosi 860.000,00 kuna. Pet najboljih startupova osvojit će svaki po 160.000,00 kn bespovratnih sredstava, a 60.000,00 kn dodatnih sredstava osvojit će najbolji pitch Zagreb Connecta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju