Zagrebački Q najbrže je rastuća softverska tvrtka u Europi

Q je jedina europska softverska i dizajnerska tvrtka koja se pronašla na vrhu ove ljestvice, što ju čini najbrže rastućom takvom tvrtkom u cijeloj Europi.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.09.2019. / 20:53

Q (Foto: Q)

Q, IT tvrtka iz Zagreba koja je prošlu jesen proglašena 3. najbrže rastućom tech kompanijom Srednje Europe, ovaj se put našla na još impresivnijem 20. mjestu na Deloittovoj listi Top 500 najbrže rastućih kompanija EMEA regije. EMEA regija okuplja sve zemlje Europe, Afrike i Srednjeg Istoka Azije, a ukupno broji čak 2.2 milijarde ljudi.

Q je jedina europska softverska i dizajnerska tvrtka koja se pronašla na vrhu ove ljestvice što ju čini najbrže rastućom takvom tvrtkom u cijeloj Europi. Globalni Sektor za tehnologiju, medije i telekomunikacije tvrtke Deloitte već 18. godinu zaredom kreira ovo izvješće pod nazivom "Deloitte Technology Fast 500 EMEA", a ovo je najbolje ostvareni plasman jedne hrvatske kompanije na ovoj listi.

Filip Ljubić (Foto: Q)

“Čast je biti u Top 20 najbrže rastućih tech kompanija na tri kontinenta. Posebno zato što smo plasirani bolje od bilo kojeg našeg konkurenta iz Europe te smo na ovogodišnjoj listi #1 najbrže rastuća softverska i dizajn tvrtka u cijeloj Europi. Ovo je velik uspjeh za Hrvatsku jer je to prije svega odraz snage domaće IT scene i vrhunskih stručnjaka koje naša zemlja ima.“ – izjavio je Filip Ljubić, CEO Q-a.

“Deloitte Fast 500” je najprestižnija svjetska lista koja prati rast organizacija diljem svijeta, a bazira se na rastu prihoda kroz četiri fiskalne godine. Hrvatska je na ovogodišnjoj listi vodeća država u regiji po ukupnom broju plasiranih tvrtki na ovoj Deloittovoj listi, što puno govori o potencijalu koji Hrvatska posjeduje u obliku mladih poduzetnika i stručnjaka, posebice u IT sektoru.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti