Zašto je Iskonovo rješenje pametnog doma upravo ono što nam je trebalo

Iskon je danas predstavio svoj novi proizvod, da dobro ste pročitali “proizvod” naziva Smarthome.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 31.05.2016. / 18:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iskonov Smarthome je novi proizvod iz usluge ovog telekoma kojim je kompanija zakoračila u IOT (Internet of Things) vode, što je i nekako logičan slijed za kompaniju koja se bavi telekomunikacijama.

Smarthome je set uređaja koji vaš dom pretvara u “pametni” i to na vrlo jednostavan način koji može svatko postaviti u samo nekoliko koraka. Radi se o četiri uređaja, glavne jedinice ili routera, pametne utičnice, senzora kretanja i kamere koje postavite na strateškim mjestima u kući i sve pratite putem aplikacije na vašem telefonu. Mislimo da je iz ovog praktički sve jasno čemu služi Iskon.Smarthome što je dobro za konzumente koji već danas mogu naručiti ovaj proizvod.

Senzor kretanja poslat će obavijest na vašu aplikaciju ukoliko ste uključili ovaj senzor i nešto se pomaklo u kući, bilo da je netko nepozvan ili s druge strane da netko treba doći, primjerice čistačica. Pametnu utičnicu moguće je paliti i gasiti putem aplikacije te vidjeti koliko je putem nje potrošeno električne energije, dok kamera služi za snimanje. 

Uređaj trenutno ovisi o internetskoj vezi i morate biti spojeni na internet kako biste upravljali ovim uređajima. Iz Iskona su napomenuli kako već rade na uređajima treće strane koji će biti kompatibilni s njihovom centralnom jedinicom, što otvara mnoga vrata kako na našem tako i na vanjskom tržištu.

Cijena uređaja do 01. srpnja iznosi 1100 kuna, dok će nakon toga narasti na 1499 kuna, a za dalje iz kompanije ističu kako će biti raznih varijacija, stoga nisu htjeli govoriti o cijeni.

Više informacija možete saznati na službenim stranicama, gdje ujedno možete naručiti uređaj, a za kraj samo možemo spomenuti kako je upravo ovaj set uređaja taman ono što nam je trebalo za ljeto. Odete na odmor i pratite što se sve događa u vašem domu!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti